Кралят с четка в ръка: Вижте картините на Чарлз III, които се продават за хиляди

Сигурно добре познат факт за вас е, че Чарлз III вече е крал на Великобритания, но знаехте ли, че той е и един от най-успешните живи художници в страната. Картините на Чарлз неведнъж са били излагани в големи галерии и продавани на търгове за големи суми. 

Крал Чарлз III рисува от почти 50 години, след като е започнал, докато е бил ученик в Шотландия. Той работи основно с акварел и картините му са изложени за първи път в замъка Уиндзор през 1977 г. Те са изложени заедно с творби на кралица Виктория, която също била запалена акварелистка, и херцога на Единбург, художник и дизайнер, чиито скици са помогнали за създаването на оцветените стъклени прозорци в частния параклис на замъка Уиндзор.

Кралят обича да рисува сцени на открито - пейзажи и сгради. Много от по-ранните му творби, като рисунка на замъка Мей от 1986 г., показват семейни домове. Замъкът преди е бил дом за Кралицата майка - неговата баба, с която имал силна връзка. 

Казва, че предпочита да рисува с акварелни бои, защото картините се завършват по-бързо, така че не се налага да кара охраната си да чака твърде дълго.

Много от картините му са завършени в Шотландия, където прекарва младостта си и се връща често. Един от любимите му обекти за рисуване е езеро в Хелмсдейл, Шотландия, където също обича да лови риба, според The ​​Telegraph.

Картините на  Чарлз III са високо оценени от колекционерите на произведения на изкуството. През октомври тази година, принт на русинка на замъка Балморал се продаде на ауцион за 10 пъти по-голяма сума от оригиналната ѝ стойност - близо 6,000 паунда. Кралят дарява всички печалби от произведенията си на Благотворителния фонд на принца на Уелс.

Често в картините му могат да се разпознаят околностите на имението на кралица Елизабет II в Балморал - мястото, където кралицата се е чувствала най-щастлива. Замъкът Балморал се намира в Абърдийншър, Шотландия и беше обитаван от кралица Елизабет II до смъртта ѝ. Домът е закупен за първи път за кралица Виктория от принц Алберт през 1852 г.

Чарлз III рисува не само пейзажи от родната Великобритания. По време на пътуванията му под четката му са сътворени красиви гледки от Швейцария и Япония.  

Талантът на Чарлз III е наследствен, но и придобит. Рисуване са му преподавали някои от най-известните британски художници, включително Джон Напър, Джон Уорд, Хю Касън, Едуард Сийго и Дерек Хил.

След първата си изложба Чарлз продължава да показва своите творби, които стават изключително популярни в Обединеното кралство и в чужбина. Въпреки че скромно нарича себе си „ентусиазиран аматьор“, той събира около 2 милиона паунда от продажбите на копия на своите акварели от 1997 до 2016 г., което го прави един от най-продаваните живи художници в страната.

Вижте няколко от картините на краля в галерията: 

Вижте картините на крал Чарлз III

 

Прочети още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти