Блясък и шум под сянката на една трагедия: Американските музикални награди 2022

Тазгодишните Американски музикални награди, които се проведоха на 20 ноември,  бяха точно това, което можем да очакваме от подобно събитие - бляскави и драматични тоалети, сложни и разточителни сценични изпълнения, убийствени вокали, тук-там мили моменти, но и важни послания за социално равенство и толерантност. 

Вечерта се отличи с няколко запомнящи се момента. Големият триумф беше за певицата Тейлър Суифт. Тя спечели всички шест категории, в които беше номинирана, и обогати вече голямата си колекция от награди. По този начин Суифт счупи собствения си рекорд като най-награждаван изпълнител в историята на Американските музикални награди. Поп-изпълнителката вече има 40 победи в 50-годишната история на шоуто, с което изпреварва три вече покойни музикални икони: Майкъл Джексън (26 победи), Уитни Хюстън (22) и Кени Роджърс (19).

Шоуто беше умело водено от Уейн Брейди. Телевизионният водещ смени няколко пъти екстравагантни костюми на сцената, участва в музикално изпълнение, направи лека шега с прословутия шамар на Уил Смит от последните Оскари.

Над всичко това обаче тлееше сянката на едно злощастно събитие, което нямаше как да не бъде адресирано. 

Въпреки празничния тон на вечерта, предаването в неделя вечер от Microsoft Theatre в Лос Анджелис се случи по-малко от 24 часа след като въоръжен мъж откри огън в гей нощен клуб в Колорадо Спрингс, Колорадо, оставяйки петима убити и най-малко 25 ранени. Водещият Брейди, Доув Камерън, която беше наградена в категорията за най-добър нов изпълнител, и певицата Ким Петрас, всички говориха за атаката срещу ЛГБТИК общността, засягайки безсмислената трагедия. Докато музикалните изпълнения (и наградите, естествено) заемаха по-голямата част от вечерта, много от по-въздействащите моменти дойдоха от артисти, които откровено говореха за трагедията.

Вижте най-хубавите моменти от Американските музикални награди 2022

Водещият Уейн Брейди не забрави да спомене и рапърът Тейкоф, който беше прострелян в клуб и издъхна от раните си в началото на ноември. 

“Хора, трябва да спрем това безсмислено и ужасно насилие с оръжие. Точно вчера имаше масова стрелба в Колорадо Спрингс и сърцата ни са със семействата на всички жертви. Това е от шоуто. Лично аз искам да кажа, че ви обичам всички и сърцето ми е с вас и Бог да ви благослови,” каза Брейди. 

Разбира се, все още имаше много радост, независимо дали чрез енергичната химия на изненадващия гост - рапърката Карди Би, речта на Тейлър Суифт или проявленията на дългогодишното приятелство между Смоуки Робинсън и Лайнъл Ричи, както и кулминацията на вечерта с изпълнението на хита от 80-те "We Are the World" с участието на великия Стиви Уондър на сцената. 

Фурията Пинк откри церемонията на ролкови кънки и с приповдигнато диско настроение, докато пееше „Never Gonna Not Dance Again“. Това беше доста забавно, но зашеметяващите вокални дадености на Пинк осигуриха един от най-значимите моменти от нощта, когато тя отдаде почит на покойната Оливия Нютън-Джон като изпя „Hopelessly Devoted to You“ от филма “Брилянтин”. Оливия Нютън-Джон почина тази година на 73-годишна възраст след продължителна борба с рак на гърдата. 

Вижте най-стилните и запомнящи се тоалети от червения килим на наградите тук:

Най-стилните и дръзки тоалети на червения килим на Американските музикални награди 2022

 

Прочети още за известните: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти