Крис Хемсуърт си взима почивка от киното, застрашен е от развитие на Алцхаймер

крис хемсуърт
Снимка: Getty

Актьорът Крис Хемсуърт е решил да постави здравето си на първо място. В интервю за Vanity Fair 39-годишният актьор обяви, че си взима почивка от киното и актьорската професия, след като е разбрал, че е предразположен към развитие на Алцхаймер. 

Оказва се, че Хемсуърт е носител на гени, които могат да доведат до това заболяване. Актьорът си е направил специални генетични тестове по време на снимките на риалити предаването Limitless, които показват, че неговият генетичен състав включва две копия на гена APOE4 - едно от майка му и друго от баща му. Въпросната комбинация се счита за особено определяща за бъдещо развиване на Алцхаймер. В случая на Хемсуърт става въпрос за 8-10 пъти по-голяма вероятност.

Дядото на Хемсуърт е болен от Алцхаймер, което прави риска още по-голям - "Не съм сигурен, че той вече помни много. Непрекъснато преминава от нидерландски, който е майчиният му език, към английски", обяснява Хемсуърт. "Говори на нидерландски и английски и след това започва да ги разбърква."

"След като приключих снимките на Limitless, започнах да довършвам всичко останало, за което вече бях подписал договор", споделя звездата. "Остава ми още една седмица работа и след това се прибирам при семейството ми. Смятам да си взема наистина голяма почивка и да го карам по-спокойно. Ще прекарвам цялото си време с децата и съпругата ми", разкрива актьорът. 

Крис Хемсуърт
Снимка: Getty

Хемсуърт и съпругата ми Елза Патаки имат три деца - 10-годишната Индия и 8-годишните близнаци Тристан и Саша. Той споделя, че откритието, че е сериозно застрашен от тази болест, го е накарало да осъзнае колко много му липсва семейството заради натоварения работен график и колко много неща пропуска.

"Децата порастват толкова бързо, а аз снимам филм след филм. Преди да се усетя ще са на 18 и няма да живеят под моя покрив. Не искам да пропускам всичко това."

Хемсуърт все пак споделя, че не се пенсионира напълно от актьорската професия, а по-скоро е решил този път да сложи себе си, здравето си и семейството си на първо място.

"Никой не знае кога времето му на тази земя ще изтече, никой не знае какво ще се случи утре. Трябва да се грижим за здравето ни, да опитваме да живеем колкото се може по-добре в сегашния момент."

Крис Хемсуърт със семейството си на премиерата на „Тор: Любов и гръмотевици“ в Австралия

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти