Как мъжете трябва да се справят с нашите настроения според Георги Блажев: „Ураганите неслучайно носят женски имена“

Звездната ни поредица от срещи „10 известни мъже говорят за жени“ днес продължава с един мъж, който веднага ни печели на своя страна с усет към думите и чувство за хумор.

Може би чувстваме Георги Блажев като „наш човек“ заради опита му като редактор в печатни и телевизионни медии, а встрани от издадените си книги, той често ни разсмива от социалните си профили. Ако и вие сте го следите дейността му там, няма как да не сте забелязали умението му да улавя простичко, но точно ежедневните истини, с които се сблъскваме. Напоследък сме свикнали да го слушаме, коментирайки личности и събития, но пред Edna той разказва за погледа си върху жените като мъж и баща, който има на какво да научи сина си за нежния пол.

Уроците, които е научил от жените в своя живот Георги Блажев сравнява с такива „при таекуондо учител – те се научават чрез бой и сваляне на земята“. Важно е да успееш да ги отсееш и да продължиш по-силен, смята той.

„Жената може да създаде красота от абсолютно всичко“, казва писателят – качество, което той смята за характерно женско. Веротно и затова Георги Блажев признава, че ако мъжете бяха сами на този свят, щяха да са много по-неподдържани. Според него един мъж се старае, в случай че иска да впечатли някого: „Както е казал Джоко Росич, ако няма една жена, която да ти каже „Евала“, защо изобщо правим нещо.“

Като баща Блажев споделя, че би искал да научи сина си най-вече на търпение спрямо противоположния пол. Когато ние, жените, сме в лошо състояние на духа, вместо мъжете да се опитват да изкопчват от половинките си причината, според писателя е необходимо е просто да изчакат „бурята да отмине“. „Неслучайно ураганите носят женски имена“, признава Блажев и не признава, че жените наистина са природни стихии.

„Жените са като картините – могат да бъдат прекрасни по хиляди различни начини.“

Целия разговор гледайте във видеото по-горе, за да разберете в кои известни жени би се превърнал Георги Блажев за един ден, коя е най-важната дама в живота му, какво го кара да се възхищава на женския пол и още!

Още кадри от гостуването на Георги Блажев при Edna.bg разгледайте в галерията тук:

Георги Блажев на гости на Edna.bg

До края на март очаквайте и останалите интервюта на Edna.bg, в които популярни български мъже говорят за жени – от най-важните уроци, които са научили от дамите в живота си, през нещата, които биха искали ние, жените, да чуваме по-често, до това как би изглеждал света без нас.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти