Симеон Колев не иска свят без жени: „Всички те са излишно подценявани“

Звездната ни поредица от срещи „10 известни мъже говорят за жени“ днес продължава с един откровен човек с много и различни интереси, радио глас и неподправен талант с перото. Дори не се налага да ви го представяме, много от вас вече могат да се сетят за поне един цитат или едно негово заглавие.

Той казва нещата в прав текст, не увърта и не бави. Неговата директност не е по вкуса на всеки, но всяка от нас понякога има нужда да чуе „Бягай от тоя пикльо, скъпа!“. Затова му вярваме, когато каже

„Жената е сила. Тя няма една сила, тя самата е сила. Даже ако имах една фланелка, на която мога да пиша с маркер, бих написал, че жената е моята свръхсила.“

„А, и ако ти ударят един шамар като хората, ще ти се обърне главата три пъти.“

и се радваме се да чуем, че ни възприема като Севера на своя мъжки живот.

Всичко, което Симо е научил, е научил от жените и книгите. Някои от тези уроци идват от първата и една от най-важните жени в живота му, а именно: майка му.

„Майката е най-важната жена в живота на всеки мъж. Майката е тази, която е дала началото. Майката е тази, която задава критериите за това мъжът да бъде мъж. Когато един мъж е баща, това е дъщерята, защото това е всичко, което е разбрал от майка си, само че с опита, който има един баща, за да може да даде попътен вятър на дъщеря си.“

Посланието към тези две най-важни жени в живота си, е че просто могат да бъдат спокойни. Към майка си: че е отгледала обикновен, но съвестен мъж. А към дъщеря си, че е отгледана от такъв. Той възприема себе си като един от умерените хора, от които светът има нужда в повече.

„Тия хора са така наречените делнични герои, които вършат всичко, което ние ползваме, но ние не разбираме за тях.“

Това изречение не само, че ни заинтригува, но и ни накара да се замислим. Това е „Симо“ ефектът и заради него четем редовете му в захлас от години. А и ни прави впечатление подходът, който има към нежния пол

Хората се страхуват да се борят за една жена. Ако не стоиш пред мястото, на което работи. Ако не ѝ пишеш есемеси, защото плащаш за тях, това е въпрос на усилие. За всичко трябват усилия.

Целия разговор със Симеон Колев гледайте във видеото по-горе, за да разберете как си представя света без жените, защо жената просто трябва да се остави да бъде жена и какво трябва да прави един мъж за нея сутрин.

Още кадри от гостуването на Симеон Колев при Edna.bg разгледайте в галерията тук:

Симеон Колев на гости на Edna.bg

През месец март очаквайте и останалите интервюта на Edna.bg, в които популярни български мъже говорят за жени – от най-важните уроци, които са научили от дамите в живота си, през нещата, които биха искали ние, жените, да чуваме по-често, до това как би изглеждал света без нас.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти