Намираме се в ретрограден Плутон – пригответе се за неочаквани промени

планети астрология хороскопи
Снимка: Thinkstock

В годината на ретроградните планети и Плутон реши да се отчете, като бъде ретрограден от 25 април до 4 октомври.

Понякога омаловажаваме факта, че и Плутон става ретрограден. Да, той е висша планета и при него влиянието дори може да бъде отчетено като положително. Все пак трябва да отчетем, че всяко едно ретроградно движение дава забавяне и дава повторно справяне със стари проблеми, с които смятаме, че сме се справили, но реално не сме. Всяко едно ретроградно движение дава нужда да се обърнем към себе си и да не търсим първопричината в другите.

Всички 8 планети ще бъдат ретроградни през 2020 (Меркурий - цели 3 пъти) >>>

планети
Снимка: Thinkstock

С други думи, вселената ни казва да спрем и да престанем да обвиняваме другите за собствените ни проблеми, а да ги потърсим в себе си и да ги решим. Точно сега трябва да го направим в много сфери.

Ретроградното движение на Плутон ни показва, че промените ще настъпват в самите нас и ще бъдат много силни, независимо дали сме готови за тях. Промяната, която се случва в нас, ще рефлектира и над другите хора, а по този начин, в крайна сметка, ще стигнем и до съществена социална и обществена промяна.

планети
Снимка: Thinkstock

Плутон винаги се включва, когато има прекалено голямо генериране на отрицателна енергия, на стара енергия, от която трябва да се освободим. Той е като чистача на тази енергия. Включва се, за да почисти и да подреди по един нов начин, без да ни пита дали сме готови да се разделим със старата енергия – проницателно той преценява какво да премахне и в каква доза, така че да освободи път на новото в живота ни.

Определено Плутон иска да ни покаже, че в момента сме потънали в гняв, в агресия и недоволство и не трябва да трупаме повече напрежение, а да намерим начин да се освободим от него. Затова и ретроградният период на Плутон е по-продължителен.

Всички 8 планети ще бъдат ретроградни през 2020 (Меркурий - цели 3 пъти) >>>

Ето ги и 5-те важни неща, които трябва да знаем за ретроградния Плутон:

5 важни неща, които трябва да знаем за ретроградния Плутон

магическа топка
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти