Конфликти и заблуди: два астрологични феномена разбунват небесата

планети
Снимка: iStock

Зарина Главева

Докато Меркурий е все още ретрограден и се отърсваме от последните тласъци на пълнолунието, зад ъгъла дебнат два малки, но не и незначителни астрологични феномена. Става въпрос за Венера в Дева в квадрат с Марс в Близнаци и Слънце в Дева в опозиция с Нептун в Риби.

На пръв поглед може би ви се струват безобидни, но не прибързвайте със заключенията. Все пак квадратите и опозициите не се славят като най-благите аспекти.

Венера в квадрат с Марс

Този аспект ще е отчасти благоприятен, отчасти тежък за много от нас. Отделете вечерта на 16 септември за себе си, защото е време да преоцените взаимоотношенията, работата и финансите си.

Възможно е през тези дни да усетите напрежение именно в тези аспекти от живота си. Когато погледнете към връзките си, се запитайте дали и как те ви помагат да постигнете дългосрочните си цели.

Получавате ли достатъчно подкрепа, търсите ли я въобще? Чувствате ли, че работата ви изтласква напред към целите, или работите прекалено много без да има определена посока? Все пак работим, за да живеем, а не живеем, за да работим. Добър момент е да преразгледате къде влагате ресурсите си и защо избирате именно тези места.

Внимавайте, когато усетите, че емоциите ви са преповдигнати (особено на 16 септември), защото взаимоотношенията ви могат да пострадат. Запомнете, че е много по-вероятно конфликтът да е вътрешен, а не между вас и отсрещния човек. Не прибързвайте с реакциите си, а се обърнете се към себе си и ще намерите корена на недоволството си.

Слънце в опозиция с Нептун

Всички, независимо от базисния характер, ще бъдем по-податливи на заблуди, било то собствени или външни. Тук важи доброто старо правило: „Ако нещо е прекалено хубаво, за да е истина, то вероятно не е.“ Трябва да споменем, че в следващите 3 дни е добре да се въздържате от важни сделки, големи покупки и подписването на каквито и да е било договори. Ако все пак не можете да го избегнете, преглеждайте всичко по няколко пъти и се уверете, че няма скрити клаузи. За да бъдете и вие коректни, а не от тъмната страна на този транзит, бъдете изрично ясни в намеренията си, в желанията и нуждите си.

Много от нас ще се сблъскат с фигури, които имат по някакъв начин повече сила от нас и/или са по-агресивни. Не се разочаровайте, ако не можете да ги надвиете и те се наложат. Това, че вашето мнение остава в сянка за няколко дни, няма да промени траекторията ви. По-полезно е да седите далеч от конфликти, ако не сте убедени, че можете да ги надмогнете.

Разбира се, няма как аспект с Нептун да не носи и скрита опасност за бягство от реалността. Не е нужно да ви напомняме, но не употребявайте алкохол и други вещества, които ще ви дадат само мимолетно облекчение и ще ви навредят в дългосрочен план. Все пак този ден е за размисъл и събиране на сили, а не обратното.

С няколко думи, небесата не са в оптимална форма в следващите 3 дни, но отварят специална възможност да пренаредите вътрешния свят, да се преборите с някои проблеми и да закалите волята и фокуса си. Възползвайте се!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти