Неприлично мръсната жега

жена секси лято
Снимка: Istock

Лято е, страстите и емоциите бушуват. Днес ви припомняме един невероятен текст за жегата и още нещо, защото е юли и защото си заслужава... (бел.ред)

Плаши ли ви жегата или я чакахте с нетърпение?

Асфалтът се е нажежил, въздухът е тежък, жаждата все по-голяма, слънцето пари по кожата, дрехите се стопяват, прашните улици са все по-прашни. Мъжете попиват с очи плът, радват се на слънчевия загар и с приповдигнат хормон чакат края на работното време, за да изпият по бира и да закачат нещо. Това ‘’нещо’’ може да сме аз, ти, тя или която и да е. Дотук нищо лошо.

Каква да е нашата роля в тази картина - ролята на жените?

Не обичаш вниманието? Не обичаш флиртовете? Не харесваш мъжете?

Трябва ли да се притесняваме от това, че ни допадат изпиващите очи. Целомъдрен ли е все още светът, в който живеем или напротив? Трябва ли да спазваме поведение и приличен дрескод. Трябва ли да стоим зад маската ‘’редно е’’? Когато жегата е неприлична за мъжете, защото да не е същото и за нас жените? Освен че работим в офиси, магазини, кафенета, фризьорски салони и прочие, преди всичко сме Жени с главно Ж. Може и да греша? Лутала ли си се като мен?

Да се обърнем към вътрешното си Аз и да се забавляваме с живота или да стоим в поставените ни рамки за да избегнем обвинения? Коя иска да бъде лекомислена и ‘’лесна’’? 

Искам да знам има ли определена възраст, в която ти е позволено да си щастлива  - 20, 30, 40, 50? Ти искаш ли да знаеш?

Нека направя услуга на мнозина и да си призная, че нищо човешко не ми е чуждо и не бягам от него. А на теб?

Започнеш ли да триеш есемеси - неприличната жега е започнала, дори и да е декември, а не август. Тръпката, която изпитваш, докато тайно си препрочиташ съобщенията, може ли да пребори острия поглед на целомъдрения дръвник? Ти избираш.

 

Има ли жена, която да каже, че никога никъде не се е заглеждал в чужд мъж? Мръсно? Сериозно?! Ти ли не си усещала пеперудите в корема си била на път да извършиш нещо забранено?! Съмнявам се…

Да счупим рамките или спокойно без риск и страх да живеем в тях? Избираш ти.

Достатъчно дълъг ли е животът?

От понеделник съм на диета, следващата година ще си спестя пари за по-хубав бански, другото лято ще отида на онази хубава екскурзия, която пропуснах... списъкът е безкраен, нали? Ще имаш ли друг живот да изживееш фантазиите си и да се отдадеш на истинския си порив? Може би. Пропиляваме ли времето си или инвестираме в него? Да продължавам ли да чакам да се обади? Да продължавам ли да се взирам във Фейсбук и да чакам поне едно съобщение? Въпроси. А навън е жега!

Въпроси, въпроси, които се блъскат и ни притискат. Има ли правилен отговор? Кой може да ни отговори?

Едва ли в тази статия или която и да е било друга ще намериш точната рецепта на своята нерешителност.

Момичета, отговорът е в неприлично мръсната жега!

жена секси лято
Снимка: Istock

Някои от нас харесват жегата и нажежената обстановка и се отдават на припек.

Други от нас се крият старателно под чадъра на сянка, слагат по кожата си дебел слой лосион с висок фактор и гледат изпод слънчевите си очила загорелите тела. На глас укоряват ‘’леките’’ жени, които се подлагат на тази мръсна гадна жега, които се смеят и позволяват жаркото слънце да изпепелява кожата им. Тайно дълбоко в себе си завиждат. Да, завиждат! На свободата им, на избора им, на смелостта им, на непукизма им, на възможността им да изживеят момента.

Ако не си разбрал метафората ми, няма да разбереш и нищо от жегата.

Да се охладим, да вземем душ и да затворим очи. Да си представим съвършения живот. Отвори очи. Сега изживей именно това!

Не съм съдник или големият разбирач, който да дава наклон на хората. Не подтиквам. Аз съм Edna от вас. Била съм и от двете страни. Често отскачам на припек, но и често съм под чадъра. Това видях аз, когато затворих своите очи. Какво ще видиш ти зависи само от теб!

Да не бъдем съдници и да не слагаме етикети на хората. Мен това ме дразни, а теб? Кой на тази земя може да каже на друго същество как трябва или не трябва да живее живота си?

жена секси лято
Снимка: Istock

Всеки има право да се смее силно, да изживее своя мечта с любовник, да излезе с монокини на плажа, да повръща пиян, да танцува гол и да си носи и последствията, ако има такива.

Всеки има правото и да не харесва мръсната жега, все пак е мръсна и цапа, а сред нас има и чисти.

Да се концентрираме върху най-важното!

Да живеем живота! Всеки по начина, по който го кара да се чувства най-жив!

Времето тиктака, бъди себе си! И сега погледни навън - жега е! Е?

Автор: Лиа Ефросиян

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти