За дъщерите с разбитите сърца (На баща ми с обич!)

d
Снимка: iStock

Героят на тази история не е биологичният ми баща. Това не е онзи, който разплака майка ми толкова много пъти. Не говоря за онзи, който разби вратата на нашия дом и открадна телевизора от двете си деца.

Не става дума за онзи, който ни изостави и психически ни беляза за цял живот като изплашени, несигурни и нещастни жени. Не.

Истинската причина за този разказ с щастлив край е моят истински татко. Външно той не прилича на мен – малко по-нисък е и, за разлика от мен, е фантастичен фотограф.

Освен това ми стана и добър приятел – ей така, не нарочно. Обеща да ме научи да снимам и изпълни обещанието си, макар и мен хич да не ме бива с фотоапарата. Направи ми и детска стая с плюшени играчки, въпреки че съм на 22.

А когато съм тъжна, той ме разсмива и ми сипва едно малко, за да пратя всички проблеми по дяволите. На това му се вика татко, нали?

Този човек едва ли ще успее да заличи раните, които биологичният ми баща нанесе на мен, майка ми и сестра ми, които усещаме сега като пораснали жени. Но може би ще върне вярата ми в хората и в добрите приятели. Той не иска да замести баща ми, а само да ми бъде приятел. А приятел никога не е в повече, нали?

Посвещавам тези редове и на двамата си бащи, защото ако не простя на единия, няма да мога да отворя ума и сърцето си за другия!

баща дъщеря
Снимка: Thinkstock

Скъпи дъщери,

Знам какво е да си изоставена от баща си и заради това да си несигурна, стеснителна и да се страхуваш от изоставяне във всяка своя интимна връзка. Но не мислите ли, че толкова гняв и страх ни стигат? Аз не мога повече, защото наказвайки него, всъщност наказвам себе си заради всичко, което той ми е сторил.

Простете му! Длъжни сте заради себе си, заради мама и заради вашите сегашни и бъдещи дъщери. Нека друг да го съди!

С тези думи се обръщам и към онези – с най-прекрасните бащи на света, независимо дали са биологични, или не. Вие сте щастливки, момичета. Прегърнете татко и непременно му благодарете, че е до вас. Защото само това има значение!

Автор: Илина Василева

Още от Из Edn@

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти