Тя ти е удобната, аз съм ти любовната

Тя ти е удобната, аз съм ти любовната
Снимка: Thinkstock

Имах връзка с обвързан мъж. Мъж, който ужасно дълго твърдеше, че е „пред раздяла“ с онази, другата жена, с която живееше тогава. Истината е, че когато магията между нас започна, аз също бях пред раздяла – с друг човек. Човек, с когото приключих така или иначе, отдавна.

Какви ли не неща си обещавахме един на друг. И все се стигаше до уверението „някой ден“.

Някой ден може би щяхме да бъдем двойка, да бъдем щастливи, да бъдем заедно – в пълния смисъл на думата.

Снимка: Thinkstock

Вероятно в някоя паралелна Вселена се събуждахме заедно с него в неделя сутрин и прекарвахме целия ден в лениви прегръдки и мързеливи мисли за любовта.

Е, но в тази, нашата реалност, аз му бях любовната, но не и удобната! Удобната беше друга – онази, с която в крайна сметка остана... И с която е до ден днешен!

Не го съдя. Не го мразя! Дори когато в един късен следобед ми каза, че искал да става и заспива с мисълта, че съществувам в живота му – но все пак на този етап не можем да бъдем повече от онова, което бяхме. Две объркани в мислите си души – всеки по своему.

И малкото време, което прекарвахме заедно, ми стигаше да видя щастливия му поглед. Не знам дали си струва да съжалявам за нещо, което дори не се беше случвало наистина, а само в нашите фантазии измежду кратките ни срещи.

Снимка: Thinkstock

Чудя се – кой беше най-прецакан от цялата ситуация? Той? Аз, любовната? Тя, удобната?

Винаги съм била наясно как свършват историите за третия ъгъл в един любовен триъгълник. Особено когато единият ъгъл се страхува, а другият изобщо не подозира, че е част от нещо подобно.

Единственото, за което се упреквам, е как позволих на себе си да стигна дотук. Как се превърнах в една жена, която не познавах досега и която със сигурност не харесвах. Жена, която съществуваше в мен и на която – ако можех със здрав разум да посъветвам като приятелка – бих казала единствено „Сложи точката и бягай!“

Снимка: Thinkstock

Днес не съм по-добра. Но съм по-мъдра.

Днес не съм любовната. Но в живота ми има много любов. Защото съм обичащата себе си.

Вярвам, че съм желана жена и ще бъда обичана тук и сега.

Снимка: Thinkstock

А тези, които вярват, че нещо ще се случи „някой ден“, ги чака двойно разочарование – защото те отдавна живеят живот, който не понасят физически и психически. И още повече – изпитват нетърпимост и към самите себе си, защото познават слабостите си и са наясно, че не могат да се справят с тях.

Всъщност любовта и удобството могат да съществуват заедно. И аз мога да го докажа на всеки... Трябва да сте ненормални, за да не ми повярвате!

Автор: Н. Тенева

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти