Ретроградният Меркурий всява хаос във връзките и плановете ни: какво да очаква всяка зодия

Меркурий планета планети космос астрология
Снимка: iStock

Отново е това време на годината! Ретроградният Меркурий се завръща. Планетата на комуникацията, търговията и пътуването стана ретроградна на 9 септември и ще се движи назад до 2 октомври, преминавайки през Везни (до 23 септември) и Дева.

Кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог усещат този транзит най-много, докато въздушните знаци Близнаци и Водолей ще имат по-малко драматична ретроградност.

Без значение от вашия зодиакален знак, ретроградният Меркурий е голям астрологичен червен флаг за драма с бивши (бивши любовници, бивши приятели и дори бивши колеги) и това е особено вярно, тъй като Везни е знакът на връзките. Това не означава, че всеки един бивш ще започне да се присеща за вас. Но няколко ключови връзки, от които никога не сте се отдалечили истински, се връщат в живота ви.

Тъй като Меркурий е планетата на комуникацията, това също е време да погледнете отблизо как се свързвате с другите, честни ли сте, слушате ли точно толкова, колкото приказвате? Сдържате ли истинските си мисли и чувства? Говорите ли много глупости за хората и рядко ли казвате това, което трябва да им кажете в очите? Ако отговорът на някои от тези въпроси е „да“, тогава със сигурност можете да разчитате, че ще трябва да се справите с последствията!

Погледнете календара си: ретроградният Меркурий приключва на 2 октомври. Трябва да прекарате следващите няколко седмици в размисъл, преразглеждане и преработване – това не е моментът да започвате нови големи проекти или взаимоотношения. Това е така, защото начинът, по който мислите, начинът, по който общувате, и начинът, по който подхождате към взаимоотношенията си, е обект на промяна в хода на този транзит.

Безплатен съвет: обърнете много внимание на графика си по време на ретроградния Меркурий. Сега е по-лесно от всякога да забравяте срещи, да закъснявате за важни уговорки и да се натъквате на проблеми, свързани с пътуването, като например закъснение на влака или изпускане на полет. Уверете се, че сте подготвени!

Най-вече, не се отчайвайте! Да, ретроградният Меркурий може да бъде труден момент, но е необходим. Дава ви се шанс да продължите напред от миналото, да се научите как да общувате по-добре и да преразгледате ежедневния си живот по начин, който кара нещата да вървят по-гладко. Успех и не забравяйте да помислите много внимателно, преди да говорите!

Ето какво да очаквате от ретроградния Меркурий според зодията си:

Как ще повлияе ретроградният Меркурий на всяка една зодия

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти