Не правете така, ако искате да сте успешни през новата година

Не правете така, ако искате да сте успешни през новата година
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Тъжно ми е, че новата година вече настъпи. Тъжно ми е, защото не успях да постигна нещата, които си бях поставил за цел през 2014-та.

Като например, да започна да водя здравословен начин на живот, да отделям повече време за пътувания, театър, изложби, да стана по-сериозен човек и да бъда вече милионер.

С неудобство признавам, че не успях да реализирам никоя от изброените цели. Дори влоших обстоятелствата – иронизирам хората, водещи здравословен начин на живот, закупих си излишна техника, с която удоволствието да стоя у дома е по-голямо и затова не излизам често, вдетиних се още повече, а за капак на всичко имам и заеми. Предимно заради спомената техника. 

Отново не успях да стана по-добър човек, нито да направя света по-добро място за живеене. А само преди 12 месеца се заклевах, че това ще бъде факт към днешна дата. Е, не успях. Но повярвайте ми, опитах. Това обаче не ме утешава, нито ме оправдава. Неуспехът ми е налице. 

Истината е, че в подобна ситуация са повечето хора. Ние, непостигналите целите си, сме повече от късметлиите, на които всичко им върви по вода. Да, завиждам им. При това неблагородно. Въпреки това, почтеността изисква да ги поздравим за успехите им, а мъжеството - да си признаем, че причината да не сме на тяхно място е единствено в самите нас.

Ок, явно има проблем. Вместо да го замитаме под килима, казвайки си, че празничните дни не са най-подходящото време да мислим за това, предлагам да се вземем в ръце и да потърсим решенията своевременно. 

Когато нещата не се развиват по план, обикновено стратегията ни е погрешна. Нека тогава я променим.

Ако предходната година сме се заканвали какви неща ще започнем да правим, то нека тази да си поставим за цел да спрем да правим нещата, които по някакъв начин ни дърпат назад. Всеки за себе си знае кои са те, но аз ще си позволя да ви задам няколко насоки, споделяйки своите обещания за 2015-та година.

Повече няма да търся оправдание за неуспехите си в другите.

Няма да се отказвам да се впускам в нови предизвикателства, защото има вероятност да се проваля.

Няма да оставям нещата просто да се случват, без да имам водеща роля в тях.

Няма да отлагам започването или приключването на дадена работа, просто защото може да търпи отлагане.

Няма да отстъпвам от своето мнение само защото мнозинството мисли различно от мен.

Не! Повече няма да правя така!

И вие не правете така!

От сърце ви желая успешна Нова година

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти