Какво да гледаме в София: Панорама на японското кино 2015

Какво да гледаме в София: Панорама на японското кино 2015
Снимка: Thinkstock

Тази година Панорама на японското кино ще направи преглед на съвременното японско кино. В рамките на инициативата ще бъдат представени 6 филма, селектирани и предоставени от филмотеката на Японската фондация, които са едни от най-новите заглавия в японското кино, създадени в периода 2011 – 2013 г.

Лентите ще се показват всеки делничен ден от 6-и до 11-и октомври от 18:30 ч. и през уикенда от 18:00 ч. в учебното кино на НАТФИЗ, съобщиха от японското посолство.

Филмовите продукции, в които се разкриват последните тенденции в японската киноиндустрия, ще се прожектират в 6 поредни дни. Всички филми са на японски език със субтитри на английски, а входът е свободен.

Сред заглавията, които ще бъдат представени пред българската публика, се открояват „Момчето, наречено „Х“, „Вълшебните ябълки“ и „Платинени данни“. Панорамата на японското кино ще започне с емблематичния филм „Отдел по гостоприемство“, който само два дни след премиерата си носи печалба от 120 млн. йени. Филмът е едноименна адаптация на Хиро Арикава, писател от префектура Кочи и автор на няколко бестселъра.

Организатори на Панорамата на японското кино са Посолството на Япония, Японската фондация и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Програмата на 26-ите Дни на японската култура предоставя възможност на българската публика да се срещне с творци и произведения на японското кино, изобразително и приложно изкуство, калиграфия, музика и архитектура. Събитията от програмата се провеждат в 6 населени места в България в периода септември – ноември 2015 г.

Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 г. За двадесет и шеста поредна година българската публика има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура. 

Четете още:

Йероглифи на вкуса

Природният феномен Сакура в Япония

Какво е "1Q84" и кой е Харуки Мураками?

Дървото-джудже бонзай

Какво знаем и не знаeм за пръчиците за хранене

Магията на Синьото езеро

В Страната на изгряващото слънце

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти