Защита срещу слънчевите алергии през лятото

Платена публикация

Защита срещу слънчевите алергии през лятото
Снимка: Eucerin

Очакваме с нетърпение летните месеци, надяваме се на по-малко дъжд и повече топли слънчеви лъчи. Със затоплянето обаче се увеличават и рисковете за кожата. Според експертни проучвания около 20% от живеещите в Европа и САЩ проявяват различни форми на слънчеви алергии, като по-често засегнати са жените.

Често срещаните слънчеви алергии като полиморфна светлинна дерматоза или Акне Mallorca се проявяват при все повече хора. Обикновено засегнатите получават сърбящи мехурчета или обриви по кожата, а по-тежките случаи се характеризират с по-сериозни обриви, най-вече по горната част на ръцете, дланите, деколтето и дори лицето.

Предполага се, че един от факторите за появата на слънчева алергия е генетичната предразположеност, тъй като често симптомите се наблюдават при членовете на цялото семейство.

Ключова роля за развитието на слънчеви алергии имат свободните радикали, образувани в следствие на действието на UV лъчите върху кожата. Те предизвикват оксидативен стрес (увреждане на клетъчните мембрани, на нуклеарната и митохондриална ДНК и клетъчните протеини) и могат да повлияят имунната система, в следствие на което се появяват симптомите на слънчева алергия.

Естествена защита на кожата ни срещу свободните радикали са различни ензими и витамини, като ко-ензим Q10, витамини Е, А, C и други антиоксиданти. Но тя не е достатъчна, за да неутрализира оксидативния стрес, причинен от активното излагане на слънце.

Необходимо е да се използват слънцезащитни продукти, които осигуряват не само широкоспектърна UVA/UVB защита, но и биологична клетъчна защита.

Eucerin разработи серия слънцезащитни продукти, предназначени специално за кожа, склонна към слънчеви алергии. Те осигуряват широкоспектърна, фотостабилна UVA/UVB защита, комбинирана с биологична защита с Ликохалкон А и Алфа-Глюкозил-Рутин (AGR). Това са естествени растителни извлеци, които действат в комбинация и ефикасно неутрализират свободните радикали.

Тази антиоксидантна система за защита на кожата от слънчевите лъчи е патентована от козметичната компания Байерсдорф. Клиничните изследвания и тестовете на продуктите Eucerin, които съдържат AGR, показват, че при 90% от пациентите се повлияват симптомите на слънчевата алергия. 

Eucerin ви съветва, ако въпреки употребата на слънцезащитен крем след няколко дни симптомите на слънчева алергия не отшумят, непременно да се консултирате с дерматолог.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти