Кратък гид за приготвяне на перфектната салата

Платена публикация

Кратък гид за приготвяне на перфектната салата
Снимка: netinfo

Искаш да се храниш с нещо леко, но същевременно вкусно и хранително през горещите летни дни? Салатите са най-добрият избор за теб! Но знаеш ли какво трябва да направиш, за да бъдат наистина вкусни? Този кратък гид ще ти даде насоки за приготвянето на перфектната салата…

Тайната на вкусния дресинг

Истината е,че за да се получи добре салатата, трябва да приготвиш дресинга собственоръчно. Освен, че ще бъде по-вкусен, ще бъде и по-здравословен и диетичен, защото със сигурност ще използваш по-качествени и пресни продукти. Без притеснение, с хубава рецепта или малко въображение, можеш да си приготвиш – дресинг, песто, маслинова паста или сос. Можеш да използваш различни рецепти включващи мед, билки, лимони, мащерка, босилек, кленов сироп, бадемово мляко, ядки, ягоди, портокал, канела, пипер и още стотици нестандартни и вкусни комбинации. Използвай Нутрибулет Силвър и приготви своя дресинг или паста за секунди! Препоръчваме ти го горещо, защото пулверизира храната на клетъчно ниво и с него ще можеш запазиш и извлечеш полезните хранителни вещества на продуктите.

Възползвай се от промоцията на Делимано! Само сега можеш да вземеш Нутрибулет Силвър с 20% отстъпка от цената. Виж повече тук.

Продуктите

В добавка към класическата комбинация от оцет и олио, можеш да добавиш горчица, чесън, кисело мляко, билки и подправки, топено сирене - практически всичко, което считаш, че ще отива по вкус на приготвяната от теб салата. Независимо какво решиш да добавяш, помни, че перфектната пропорция на двете основни съставки олио и оцет е една част оцет към три части олио.

Ако обичаш да ядеш повече класически салати, ти предлагаме да разшириш хоризонта си по време на лятото и да добавиш повече и различни продукти. Например към зеленчуците като зеленолистни, зеле, бобови растения, моркови, кресон или картофи, можеш да добавиш продукти от други хранителни групи като ядки, месо, морски дарове.

Подправките

Солта и пиперът винаги са основата на добрата салата, защото те допринасят за добрия вкус. Но чудил ли си се защо салатите в ресторантите имат много по-добър вкус от онези, които си приготвяш вкъщи? Тайната е в билките. Изпробвай например: магданоз, мента, босилек, кориандър, мащерка, маточина, джинджифил .

Да нарежеш или да настържеш?

Често обсъждан въпрос е дали да подправиш салата с нарязани или настъргани подправки. Това, разбира се, зависи от индивидуалния вкус, но по принцип нарязаните билки са по-добрият избор по две причини. Първо, те добавят допълнителен аромат и второ, съчетават се по-добре с вкуса на повечето салати.  

Относно рязането на продуктите, имай в предвид, че когато добавяш повече продукти към салатата, трябва да ги нарежеш на по-малки парчета. Ако ги нарежеш на едро, няма как да ядеш по няколко големи парчета едновременно, за да усетиш вкуса на салатата, а и дресингът няма да се смеси добре.

И накрая …

Един бърз съвет за поднасяне на салата: добави дресинга веднага преди да поднесеш салатата и след това консумирай веднага, за да се запази вкуса и свежестта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти