Анджелина Джоли с голямо признание

През 2001 г. Анджелина Джоли става посланик на добра воля към ООН, а през април 2012 г. тя бе избрана за специален пратеник на ООН по бежанските въпроси
Снимка: Getty/Guliver

Британската кралица Елизабет II удостои Анджелина Джоли с титлата почетна дама – аналог на рицарската титла за жените.

Американската актриса получи званието във връзка с награждаването ѝ с ордена на Британската империя за служба на британската външна политика и заради участието ѝ в световната кампания против сексуалното насилие в зоните на военни конфликти.

Вчера в Лондон завърши международната конференция, посветена на този проблем. Анджелина Джоли бе нейн съпредседател заедно с британския външен министър Уилям Хейг.

"За мен е много важно да получа тази награда, свързана с външната политика, защото именно на нея смятам да посветя целия си живот", заяви Джоли.

"Участието в инициативата за предотвратяване на сексуалното насилие и работата с неговите жертви е чест за мен. Аз разбирам, че за постигането на нашата цел е необходим цял един живот и съм готова да се посветя на това", заяви 39-годишната актриса.

През 2011 г. Джоли засне като режисьорка филма "В земята на кръвта и меда", чиято героиня е жена, станала жетва на сексуално насилие по време на войната в Босна. След този филм Джоли започна да взема активно участие в международната програма за защита на жертвите от изнасилванията във военни зони.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти