Равиоли с извара

В сос от спанак

Равиоли с извара
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4–5 порции:

за плънката:
1 глава лук
300 г извара
50 г кашкавал
30 г краве масло
1 яйце
1 ч. л. мащерка
настърган кашкавал за поръсване
сол на вкус, олио

за тестото:
500 г брашно
5 яйца
2 с. л. зехтин
1 щипка сол

за спаначения сос:
400 г спанак
100 мл прясно мляко
1 стрък чесън
3 с. л. зехтин
1 с. л. брашно
1 ч. л. горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Лукът за плънката се нарязва надребно и се задушава в маслото около минута. Подправя се с мащерката и сол, сипва се съвсем малко вода и се оставя да омекне. В купа се слагат изварата, яйцето, настъргания кашкавал и хубаво се омесват.

2. Брашното за тестото се пресява, оформя се кладенче и в него се прибавят яйцата, зехтинът и солта. Омесва се, като постепенно се захваща по малко от брашното и се оставя да отлежи. След това се разделя на четири парчета и всяко едно се разточва на правоъгълен лист. Всеки лист се разрязва на две равни части. На еднакви разстояния върху едната част се слага от плънката и след това се покрива с другата част от тестото. Внимателно се притиска с пръсти, за да се изкара излишният въздух. Нарязват се квадратчета и се поставят в набрашнена тава да отлежат няколко минути.

3. Сосът се приготвя, като чесънът се нарязва на много ситно и се запържва в зехтина. Спанакът се нарязва наедро, слага се при чесъна и след около минута се добавят брашното, сол, горчицата и хубаво се разбърква. Разрежда се с млякото и щом сместа кипне, се пресипва в подходящ съд и се пасира.

4. Равиолите се варят в подсолена кипяща вода с малко олио и когато изплуват на повърхността, се изваждат. В порционна чиния се сипва от соса, върху него се слагат равиолите, поръсват се обилно с кашкавал и се сервират.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти