Необходими продукти (за 1 порция):
50 г пушено свинско филе/врат/бекон
150 г замразени броколи (може и пресни, но предварително трябва да са термично обработени)
3 с.л. заквасена сметана
20 г топено сирене (1 триъгълник)
20 г чедър сирене (може и от това, което е на листчета)
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на тънки лентички и го запичаме от двете страни до златисто в нагорещен тиган. Ако тиганът ви не е с незалепващо покритие, може да добавите няколко капки мазнина.
Когато филето е готово, го изваждаме и оставяме настрана. В същия тиган задушаваме за няколко минути броколите. Добавяме към тях нарязаното на парченца топено сирене и заквасената сметана и подправяме на вкус със сол и черен пипер. Оставяме на котлона, докато се разтопят сметаната и сиренето.
Прехвърляме ястието в чиния, докато е все още топло поръсваме с нарязаното на тънки ивички сирене чедър и запеченото филе. По желание поднасяме с гарнитура от домати.
Броколи с бекон
И сметана
8628