Неповторим чийзкейк

С аромат на ванилия

Неповторим чийзкейк
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
1 ч.ч. натрошени бисквити (с аромат по желание)
60 г меко масло
250 г крема сирене
1 ч.ч. заквасена сметана (1 малка опаковка)
4 яйца
1 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
3 пакетчета ванилия
50 мл разбита сметана за декорация

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса. Облепете добре форма за печене с фолио. Това ще е необходимо, понеже кейкът се пече на водна баня. От вътрешната страна можете да покриете дъното с хартия за печене.

За да направите блата, смесете бисквитените трохи и маслото и ги бъркайте, докато маслото напълно се инкорпорира в тях. След това ги разпределете по дъното на формата, като оформяте и ръбче. Изпечете блата за 10 минути.

Поставете формата в по-голяма тава, на котлона сложете вода да завира и превключете фурната на 230 градуса. В купа, с помощта на миксер,  разбийте крема сиренето до гладко.

Добавете захарта и брашното, разбийте добре. Едно по едно добавете яйцата, като разбивате след всяко и обирате стените на съда.

Накрая добавете сметаната и ванилията, разбийте добре. Изсипете сместа във формата. Налейте вряща вода в тавата около формата и печете 10 минути.

След това намалете фурната на 120 градуса и печете кейка още 1 час и 30 минути. Извадете го от фурната и го оставете да изстине. С помощта на нож го отделете от формата и го оставете напълно да изстине и стегне в хладилника.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти