Има ли полова дискриминация в Холивуд?

Едни от най-богатите актьори в Холивуд
Снимка: Getty/Images

Холивуд може би много би искал да се похвали с либералните си възгледи, но той категорично е заседнал в 50-те години на миналия век, когато става дума за отношението му към жените. Това е установило ново проучване.

Не само че дамите са много по-слабо представени на екрана и зад кулисите, но и са значително по-зле платени от господата.

В класацията за най-добре платените актьори през миналата година нито една жена не попадна в топ 10.

Въпреки че според анализа на Филмовата академия в Ню Йорк Анджелина Джоли е най-добре платената актриса със състояние от 33 млн. долара, пред нея има двама мъже, които могат да се похвалят с по-добро финансово състояние.

Робърт Дауни-джуниър е актьорът, който оглавява класацията със своите 75 млн. долара.

Според изследването, повечето от мъжете са на около 40-годишна възраст, с изключение на Том Круз и Дензъл Уошингтън, които са прехвърлили 50-те, както и Лиъм Нийсън, който е на 60-годишна възраст.

При дамите обаче, нещата стоят по съвсем различен начин. Най-богатите актриси са на възраст от 20 до 30 години, като най-възрастната от тях е Сандра Бълок, на 49 г.

Сред най-заможните дами в киното се нареждат Кристен Стюарт – 21.5 млн. долара, Ема Стоун – 16 млн. долара, Сандра Бълок – 14 млн. долара, Мила Кунис – 11 млн. долара. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти