Низвергнатият български продукт, който всъщност е мощно оръжие срещу вируси

свинска мас
Снимка: iStock

С идването на зимата е време да вземем мерки, за да устоим на настинки, грипове и вируси, сред които и COVID-19, който все още не си е отишъл съвсем.

Укрепването на имунната система, както всяка година, е основното ни оръжие в борбата срещу заразите. Обичайните здравни съвети за прием на повече витамини, пресни и разнообразни храни, са подкрепени от още едно предложение на диетолозите, което звучи като добре забравена стара практика, на която са се осланяли хората в отминали времена.

Това е прясната свинска мас, която в миналото е била добре известно средство за укрепване на имунитета.

свинска мас
Снимка: iStock

Украинският диетолог Людмила Гончарова припомня, че човешкото тяло се нуждае от животинска мазнина, за да му помогне да надделее над вирусите - от обикновените простуди, до сериозните грипни състояния.

Свинската мас съдържа витамините А и Е в подкрепа на имунитета.

6 навика за устояване на грипове и вируси

Диетоложката смята, че дори само 50 грама свинска мас на ден са достатъчни, за да се даде на тялото нужната сила да устои на предизвикателствата. Важно условие е да не се загрява продуктът до температури, надхвърлящи 40 градуса, защото това ще отнеме от полезните му свойства.

Според специалиста по хранене тази и други подобни здравословни рецепти не са лек срещу COVID-19 и други вирусни заболявания, но са чудесна профилактика, даваща на организма ни силата да устои на атаките на вирусите и да се справи по-лесно при евентуално заболяване.

Съвети за силен имунитет при смяна на сезоните

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти