4 изненадващи признака, че имунната ни система не е толкова силна

Основният начин да държим новия коронавирус далеч от себе си си е да поддържаме социално дистанциране, както всички добре знаем (или трябва да знаем). Но поддържането и функционирането на собствената ни имунна система, готова да се бори с всяка инфекция, която ѝ се изпречи, също е от решаващо значение.

Отслабената имунна система не само ни прави по-уязвими от респираторни заболявания като COVID-19, но и от появата на други здравословни проблеми и микробни заболявания, които само ще влошат ситуацията, пише "Daily Sabah".

Специалистът по вътрешна болести Тефик Ръфкъ Евренкая смята, че градивните елементи на силните защитни сили са здравословната и балансирана храна, адекватен и качествен сън, обучение за справяне със стреса, избягването на тютюнопушенето и алкохола, редовните упражнения, поддържането на здравословно тегло и внимание към хигиената на храната и към личната хигиена.

Без здрава основа, дори да спазвате всяко от предписаните здравословни правила, тялото ви няма да може да се пребори с инфекциите и болестите, предупреждава той. Основното правило е да слушате тялото си.

"Възможно е да разберете дали имунната ви система е започнала да отслабва, когато обърнете внимание на някои сигнали в тялото ви", казва Евренкая.

Според него, има четири очевидни признака, които сигнализират за срив на имунната си система. Вижте кои са те в нашата галерия.

4 изненадващи признака, че имунната ни система не е толкова силна

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти