Ето кои болести се отключват от стрес

Нерви на работа, притеснения вкъщи, живот, който не е този, който сме си представяли… Сякаш свикнахме с мисълта, че животът е напрегнат, забързан, сериозен и труден. Даже има някои професии, в които стресът е знак за престиж. Под стрес ли си, значи имаш много работа, следователно си добър професионалист.

Не е на това мнение обаче собственото ни тяло. Онова, което ни е единствено и което трябва да пазим здраво и живо. То, горкото, не издържа на стрес. За него стресът е инцидентна реакция на опасност, след която трябва да настъпи време на мир и покой.

Когато стресът е продължителен, капацитетът на организма да се справя с него се изчерпва. Резултатът – цяла плеяда болести, най-често автоимунни, които ни дават знак, че трябва да забавим темпото.

Обикновено го правим, няма как иначе, защото сме принудени от измъчените си ум и тяло да им обърнем внимание. Но трябва ли да се разболяваме, за да разберем, че сме прекалили с издевателствата върху собствения ни организъм?

Вижте в галерията някои от болестите, които се отключват от стрес, и се опитайте да намерите баланса в живота си, за да не чувате тази диагноза и в лекарския кабинет.

Болести, които се отключват от стрес

Тази статия има информативен характер, при всякакви притеснения, свързани със здравето ви, трябва да се обърнете към личния си лекар

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти