Лунната диета: как да се пречистим и да загубим до 3 килограма на месец

Има редица методи за пречистване, но който и да изберем, многократно ще подобрим ефективността му, ако го съчетаем с фазите на Луната. И със сигурност ще свалим някой и друг килограм.

Лунната диета е изключително удобна, тя ни настройва на вълната на природния ритъм, а най-хубавото е, че няма странични ефекти. Луната е „виновна“ за приливите и отливите, тя влияе върху водното съдържание във всички живи организми, включително и в човешкото тяло, което е изградено от 70% вода.

Най-силно Луната „обработва“ телата ни по време на смяна на фазата – новолуние, първа четвърт, пълнолуние, последна четвърт – и именно тогава можем да им дадем възможност да задействат своите естествени способности за пречистване. Ще се освободим от задържаните течности, изхвърляйки с тях и токсините, отдъхвайки си от работния режим на храносмилателния процес.

Как да си направим лунна вода, която сбъдва желанията

Какво е нужно да направим? При настъпването на нова лунна фаза, което се случва веднъж седмично, прекратяваме приемането на твърда храна и се ограничаваме единствено до вода, прясно изцедени сокове и чай с мед. И така – в продължение на 24 часа.

► Ползите от водния ден: какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да се храните за едно денонощие

Захарта и солта са табу. Още по-добре дори да започнем своеобразния „пост“ половин час преди началото на новата фаза и да приключим около час след края ѝ на другия ден.

След това захранването включва лека храна като салати, плодове, зърнени храни, кълнове. Ако гладуването цели 24 часа ви се струва херкулесов подвиг, можете отначало да го правите само по пълнолуние веднъж месечно, като след известно време добавите и новолунието и останалите междинни фази.

Какво се случва с тялото, ако заменим всички напитки с вода

Вслушвайте се в интуитивния глас на тялото си. По време на пълнолуние то е по-чувствително, склонно да трупа килограми и да задържа вода. Затова в този ден можем успешно да противодействаме чрез по-лек хранителен, а още по-добре воден режим.

По време на намаляващата луна тялото „обича“ да отдава, а не да задържа, затова можем да бъдем по-разточителни в удовлетворяване на кулинарните си желания, без да прекаляваме, разбира се. Особено благоприятни са кардио тренировките и спортовете на открито.

При новолуние пречиствателната станция на тялото работи с пълен капацитет, затова приемът само на течности в продължение на 24 часа ускорява метаболизма и извежда навън всички ненужни токсини.

При нарастваща луна апетитът се увеличава, затова неговото обуздаване чрез драстични методи на самоизтезание не е препоръчително. По-добре да следим какво хапваме, по колко и кога, тъй като през този период тялото е склонно да складира и задържа.

И за да сме ви максимално полезни, в нашата галерия сме събрали всички фази на луната до края на 2022 година (за България):

Фази на луната за 2022 година в България

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти