11 закуски, които ще ви събудят по-добре от кафе и ще ви изпълнят с енергия

закуска
Снимка: iStock

Храната, която консумираме сутрин, определя хранителните ни навици през целия ден, а какъв по-добър начин да се изправим и да заблестим от закуска за шампиони, която да ни зареди с енергия? Включването на комбинация от тонизиращи храни по-рано през деня не само ще ни помогне да се заредим с енергия до обяд, но и ще изостри ума ни.

Тъй като забързаното ни ежедневие набира все повече скорост, посягането към твърде удобната храна в движение може да изглежда като добра възможност, но рядко е най-енергийната.

Като оставим настрана сладките и мазните пържени храни, няколко други съображения включват рафинирани и преработени зърнени храни, като тези в белия хляб или зърнените закуски, които съдържат по-малко фибри от пълнозърнестите си аналози. Поради това те се усвояват по-бързо от организма, което води до бърз скок на кръвната захар и срив по-късно през деня. Същото важи и за храните с етикет "нискокалорично", които често са пълни с добавени захари, които могат да сринат енергийните ви нива.

Според експертите енергизиращата закуска съдържа умерено количество протеини и/или фибри, които ви засищат за часове, поддържат кръвната захар стабилна, а апетита - настрана.

За да сте подготвени следващия път, когато си избирате закуска, разгледайте галерията ни. Там ще намерите 11 предложения, които можете да комбинирате така, както искате и да заредите утрото с бодрост.

Тези 11 закуски ще ви ободрят и заредят енергия

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти