Грижа за кожата на всяка възраст: идеалната рутина за всяко десетилетие от живота ви

Поддържането на стабилна рутинна грижа за кожата е ключът към постигането на красива кожа. И разбира се, нуждите на вашата кожа се променят с напредване на възрастта, изисквайки различни продукти и процедури.

Начинът, по който се отнасяте към кожата си сутрин, ще ви повлияе през целия ден, предпазвайки я от замърсяване и вредни UV лъчи. Вероятно имате изградени навици и любими продукти, а ние решихме да ви насочим със съветите, които от сайта huffpost.com са събрали след консултация с дерматолози. 

„С напредване на възрастта нашата рутинна грижа за кожата трябва да върши повече от работата, която кожата ни може да върши сама когато сме по-млади“, обяснява сертифицираният дерматолог д-р Люк Максфийлд.

Кожата може също да стане по-суха поради хормонални промени, а пигментацията може да се увеличи. Ще започнете да забелязвате и намаляване на колагена.

„Обмяната на клетките се забавя с напредването на възрастта. Трябва да хидратирате повече и да ексфолирате по стратегически начини, за да поддържате жизнено, здраво изглеждащо лице“, посочва д-р Нава Грийнфийлд, сертифициран дерматолог.

Но всички тези промени се случват с различна скорост в зависимост от възрастта ви. Продължете в галерията, за да разберете практиките, които експертите препоръчват за всяко десетилетие от живота на Edna дама:

Коя е идеалната грижа за кожата за всяко десетилетие от живота ви

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти