Създадено за La Roche - Posay

Как да се справим с проблемната кожа – съвети от дерматолог

Как да се справим с проблемната кожа – съвети от дерматолог
Снимка: iStock/Getty Images

Когато говорим за проблемна кожа, обикновено имаме предвид кожа, склонна към прекомерно омазняване и образуване на акне. Дори да свързвате това състояние с промените, настъпващи през пубертета, факт е, че пъпките се появяват и върху зряла кожа.

Как проблемната кожа влияе върху самочувствието

Акнето и прекомерното отделяне на себум често се смятат за тривиален проблем, особено в сравнение с други кожни заболявания. Истината обаче е, че проблемната кожа оставя следи не само по повърхността на епидермиса - тя въздейства силно и опустошаващо и върху самочувствието на човек.

Снимка: iStock/Getty Images

Обществото, в което живеем, отстоява разбирания, свързани с поддържането на възможно най-красив, здрав и младежки вид на кожата. Когато тази идеализирана представа бъде засегната от акне и прекомерно омазняване, тогава тинейджъри и възрастни се оказват в позицията на жертви. Често семейството и приятелите не проявяват достатъчно разбиране към подобен проблем и това води до още по-засилено чувство на неудобство и потиснатост у хората, борещи се с несъвършенствата по кожата си.

Има ли начин за справяне с мазната и склонна към акне кожа?

Ако съществува една универсална истина, касаеща овладяването на проблемната кожа, то тя се крие в готовността да се доверите и вслушате в съветите на професионален дерматолог.

И тъй като знаем, че искате да получите насоки и препоръки относно грижата за кожата възможно най-скоро, споделяме 3 безценни съвета.

Срещнете се с дерматолог и получете индивидуална консултация

Снимка: iStock/Getty Images

На 13, 14 и 15 октомври в The Mall (София) ще имате възможност да поговорите с дерматолог и да чуете безплатни съвети относно вашия тип кожа и несъвършенствата, които ви притесняват. Ще получите и персонализирани насоки за ежедневна рутина с продукти от серията EFFACLAR на La Roche-Posay.

Не пропускайте вълнуващата възможност да откриете красотата на чистата и здрава кожа. 

Изберете подходящата козметична грижа

Френските дерматологични лаборатории на La Roche-Posay работят над усъвършенстването на продуктите, предназначени за справяне с проблемната кожа от десетилетия насам. Благодарение на техните усилия, тинейджъри и възрастни могат да се възползват от тройно коригираща грижа против кожни несъвършенства, базирана на науката за микробиома.

Снимка: La Roche - Posay

Effaclar DUO+M представлява терапия, насочена към мазна и предразположена към несъвършенства. Дерматолозите отговорно препоръчват продукта не само на млади хора в пубертет, но и на възрастни, които имат оплаквания, свързани с появата на черни точки, пъпки, белези или прекомерно отделяне на себум. Резултатите са видими още след първите 8 часа на действие на продукта. 

Грижата е под формата на крем и съдържа нова активна съставка, наречена Phylobioma. Тя насочва действието си към свръхпроизводството на себум и намалява растежа на C. acnes IA1 (филотипът, отговорен за появата на упорито акне). Патентованият серамид PROCERADTM против белези премахва петната вследствие на акнето, а ниацинамидът са справя с пигментацията.

Effaclar DUO+M има хидратиращо и успокояващо действие. Подходящ е за употреба заедно с предписан бензоил пероксид и други терапии против акне.

Следвайте внимателно изготвена рутина

Снимка: iStock/Getty Images

Няма универсална грижа за предразположената към акне кожа. Всеки човек е различен и рутината му би зависила от фактори като възраст, дали има прояви на акне, или кожата е само мазна. 

Според дерматолога д-р Иван Пеев съществуват 5 основни стъпки, които задължително трябва да присъстват в рутината на човек, който има проблемна кожа:

  1. Измиване с продукт за мазна кожа, избран спрямо възрастта;
  2. Ексфолиация два пъти седмично;
  3. Прилагане на лечебен продукт за акнеичните прояви;
  4. Хидратация;
  5. Слънцезащита.

В допълнение д-р Пеев препоръчва и мануално почистване на лице веднъж месечно или на няколко месеца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти