Яж тези 6 храни по време на цикъла си и ще се почувстваш много по-добре!

Беснеещите хормони и завишеният апетит към храна са само част от предменструалния синдром и менструалния цикъл всеки месец.

Храненето обаче може да окаже голямо влияние върху този период от месеца. „Прекомерният прием на захар, кофеин и натрий се свързва с повишени симптоми на ПМС“, обяснява диетологът Реджина Рагуон пред изданието Eat This, Not That. „Недостигът на витамини и минерали също може да играе роля в предменструалния синдром, а калцият и някои витамини от група В са най-проблемните.“

Но това не е всичко. „Алкохолът може да допринесе за хормонален дисбаланс и по този начин да повлияе на менструалния ви цикъл“, казва гинекологът Лиза М. Вале. „Промените в хранителните навици, например драстично намаляване на калорийния прием, могат да причинят нередовен цикъл.“

И така, какво трябва да ядете, за да сте сигурни, че се чувствате възможно най-добре по време на цикъла си? „Здравословното меню, пълно с разнообразие от плодове, зеленчуци и храни, богати на омега-3 мастни храни като риба, пълнозърнести храни и постно месо, е най-добра, докато сте в менструация“, казва Вале.

Вижте в галерията кои други храни да сложите на масата през това време от месеца, за да направите въпросната седмица малко по-лесна:

6 храни по време на цикъл за по-добро настроение и здраве

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти