Говорим си за ...

Всичко, което прави онова време от месеца още по-трудно

Какво да избягваш преди и по-време на месечния ти цикъл

Всичко, което прави онова време от месеца още по-трудно
Снимка: Thinkstock

Болка в корема, общо неразположение и главоболие: редовните болки и нередовният месечен цикъл са достатъчно нервиращи и без това, не мислите ли? 

Има обаче няколко неща, които влияят отрицателно на вашето тяло и емоции през онова време от месеца:

1. Стресът

Стресът не само се отразява на настроението ни отрицателно, той влияе на целия този наш период. Освобождаването в организма на хормона на стреса кортизол и постоянните малки експлозии в организма ни може да доведе до неправилна или липсваща менстроация.

2. Липсата на сън

Въпреки че не винаги имаме възможност да спим по 8 часа, е хубаво да следим,ч е получаваме достатъчно сън. Има изследване, проведено сред медицински сестри и техните натоварени смени, което доказва, че при нередовен сън има смущения в цикъла ни. 

3. Кафето

По време на ПМС е факт, че ние сме по-чувствителни и емоционални, понякога имаме пристъпи на тревожност, напрежение, безсъние или раздразнителност. Ако решим да пием повече кафе през това време, за да преборим умората, рискуваме да увеличим и нивото на безспокойство в организма си и да засилим ПМС.

4. Пътуванията

Пътувате ли много? Може би това е причината менструалният ви цикъл да е нередовен. Поради промяната ва времето или нередовният сън в организма се образува повече мелатонин, чрез който тялото се адаптира по-лесно към новите условия. 

Снимка: Thinkstock

5. Алкохолът

Ако сме изпили малко повече чаши вино предишната вечер, това би било предпоставка за по-тежки коремни спазми, тъй като алкохолът влияе негативно на вашия цикъл. 

6. Шоколадът... ( да, и ние решихме да игнорираме това, но все пак трябва да знаем защо... )

Много жени изпитват огормен глад по време на техния месечен цикъл и отчаяно се нуждаят от шоколад. Всепак е добре да знаем, че шоколадът може да причини сериозен дискомфорт в коремната област. 

Кажете ни вие как се справяте с неразположението по време на вашия месечен цикъл?

Още интересни неща, които можете да прочетете:

Месечният цикъл

Храните, които да избягваме по време на месечния цикъл

6 причини да ви закъснява, освен бременност

Свързани статии

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.