
Сьомгата е царицата на рибите. Тя попада в категория "деликатесни храни", но е толкова полезна и вкусна, че си заслужава напълно парите.
Освен, че е отличен източник на висококачествен протеин, сьомгата е и един от най-добрите хранителни източници на омега-3 мазнини.
Тя е сред най-нискокалоричните и диетични риби, нискомаслена и богата на така необходимите за човешкия организъм полиненаситени мастни киселини, както и белтъчини, минерали и витамини.
Няма да сбъркате, ако превърнете сьомгата в незаменима част от вашето меню.
Ето защо днес сме ви подбрали 8 начина да си я приготвите у дома - за една прекрасна и полезна вечеря!
***
Сьомга териаки с пъстра гарнитура
Уникална рецепта с пушена сьомга
Салата с рулца от пушена сьомга