Сьомга с картофи в пергамент

Вкусен аламинут

1.83 от общо 6 гласа
35 мин.
Необходими продукти

800 г филе от сьомга (без кожа)
2 дребни картофа
2 скилидки чесън
2 лимона
50 г рукола
40 мл зехтин
2 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
за соса:
200 г кисело мляко
1/4 връзка копър
сокът от 1 лимон
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на много тънки шайби, почти прозрачни. Овкусяват се със сол и черен пипер и се разпределят върху 4 листа пергаментова хартия. 

Чесънът се стрива на паста и се разбърква със сока от 1 лимон, зехтина, червения пипер, сол и черен пипер. Рибата се почиства от кожата и костиците, реже се на 4 парчета и се намазва с ароматната смес. 

Филетата се поставят върху картофите. Отгоре се подреждат шайби лимон. Загъват се пакетчета. Пекат се 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Копърът се наситнява и се разбърква с киселото мляко, лимоновия сок и сол на вкус. Рибата се сервира с руколата и соса. 

Шаран с подлучен гъбен сос

Най-добрата риба за зимата

Яжте риба – редовно и отговорно

Съвети за пазаруване на риба

Как се пържи дребна риба

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти