Задушена на фурна сьомга с аспержи

Здравословна и бърза вечеря

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

1 кг филе от сьомга (с кожа)

1/2 връзка копър

50 мл сухо бяло вино

1 лимон, сок

сол и черен пипер

20 бр. зелени аспержи

100 г сготвени дребни скариди

репички

За дресинга:

1/2 глава лук шалот

2 ч.л. дижонска горчица

3 с.л. бял винен оцет

150 мл зехтин

1 ч.л. захар

1 връзка копър

Начин на приготвяне:

1. Намажете голям лист алуминиево фолио с масло и поръсете със сол и черен пипер. Поставете целите стръкове копър. Върху тях поставете цялото парче сьомга, с кожата нагоре.

2. Полейте рибата с прясно изцеден лимонов сок и бяло вино. Оформете пакет от фолиото и го затворете плътно. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 25 минути.

3. След като рибата изстине за около 10 минути, отделете внимателно кожата ѝ. Поставете парчето задушена риба в голяма чиния.

4. Почистете аспержите и отрежете твърдите им краища. Бланширайте г в тенджера с вряща подсолена вода за 3 минути. След това веднага ги прехвърлете в купа със студена вода и лед. Извадете ги и ги нарежете на ситно.

5. За дресинга сложете в буркан ситно нарязания лук шалот и копър. Добавете и всички останали съставки. Затворете буркана и разбийте много добре.

5. Върху рибата разпределете нарязаните аспержи и тънко нарязаните репички. След това поставете скаридите и полейте всичко с дресинг.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти