Сьомга със сос от хрян

Златиста отвън и сочна отвътре

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

800 г филе от сьомга
60 г краве масло
1 ч. л. семена ким
сол и черен пипер на вкус
за соса:
200 г заквасена сметана
1/2 връзка копър
1 с. л. хрян (от буркан)
1 ч. л. ябълков оцет
сол на вкус
за гарнитурата:
250 г грухана пшеница
80 мл зехтин
2 глави червено цвекло
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. мед
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пшеницата се сварява в голямо количество вода, отцежда се и се охлажда. 

Цвеклото се обелва, нарязва се на кубчета и се запържва в половината от зехтина. 

Прибавят се оцетът, медът и 100 мл вода, посолява се и се готви на слаб огън, докато леко омекне.

Цвеклото и пшеницата се смесват, овкусяват се с останалия зехтин, стрития на паста чесън, нарязания наедро босилек и сол на вкус. Ако има нужда се добавя още оцет. 

Сметаната за соса се смесва с хряна, сол, наситнения копър и оцета. 

Сьомгата се оформя на по-малки парчета, овкусява с едро счукани семена ким, сол и черен пипер. Готви се в маслото от всички страни, докато стане златиста отвън и сочна отвътре. 

Рибата се сервира с гарнитурата и соса.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Рибена чорба
Съвети за пазаруване на риба
Най-хубавите подправки за риба
6+1 причини да ядете риба
Три риби с особен характер

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти