Топла салата с киноа и сьомга

Здравословна идея за обяд или вечеря

0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти

1 ч.ч. многоцветна киноа

150 г филе от топло пушена сьомга или консерва сьомга

125 г чери домати

1/2 ч.ч. цели печени бадеми

1/2 глава броколи

2 стръка магданоз

1 стрък копър

1/2 ч.ч. сушени червени боровинки

3 големи с.л. кисело мляко

 

За дресинга:

3 филенца аншоа

1 лимон, настъргана кора и сок

1/4 ч.ч. зехтин екстра върджин

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Разделете броколито на розички и го сварете в тенджера с вряща подсолена вода до хрупкавост - около 5 минути. Прецедете броколите и запазете водата.

2. За дресинга нарежете на ситно филенцата аншоа заедно с щипка сол. Прехвърлете в купичка и настържете фино лимонова кора. Добавете сока от лимона и разбъркайте. Започнете да наливате зехтина на струйка при непрекъснато разбъркване. Накрая овкусете с прясно смлян черен пипер.

3. Измийте киноата под течаща вода, в ситна цедка. Поставете я в тенджерка и я залейте с 1 1/2 ч.ч. от водата от варенето на броколите. Добавете щипка сол. Щом водата заври, намалете силата на огъня, захлупете и гответе 5-10 минути, докато киноата поеме водата или до готовност. Ако остане излишна течност, прецедете киноата и я оставете да изстине леко.

4. Нарежете розичките броколи на едро и ги добавете при киноата. Добавете и прецедено филе от сьомга от консерва. Разрежете чери доматите на половинки и ги поръсете с щипка сол и леко ги смачкайте с ръце. Добавете ги при останалите продукти заедно с нарязаните на едро листа магданоз и копър. Добавете нарязаните на едро бадеми и сушените червени боровинки.

5. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте много добре. Поднесете топлата салата с киноа, броколи и сьомга, гарнирана с лъжица кисело мляко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти