Палачинкова торта със спанак и сьомга

Ефектна и вкусна

3 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

за палачинките:
400 мл прясно мляко
150 г брашно
150 г спанак (почистен)
2 яйца
1 щипка сол
зехтин за намазване
за крема:
250 г пушена сьомга
600 г извара (маслена)
200 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
за украса:
50 г червен хайвер
листенца бейби спанак
див лук

Начин на приготвяне:

Спанакът за палачинките се попарва с вряща вода, след това се отцежда добре, залива се с половината прясно мляко и се пюрира. 

Добавят се останалото мляко и яйцата и се разбърква добре. 

Брашното се смесва с щипка сол, прави се кладенче, налива се спаначената смес и разбърква добре, за да няма бучки. 

В намазан със зехтин тиган от сместа се приготвят 8 палачинки. Сьомгата се накълцва. 

Изварата се смесва със сметаната, стрития на паста чесън, сол и черен пипер на вкус. 

Във форма за торта се слага палачинка, маже се с крем, поръсва се с рибата и тортата се реди така, докато свършат продуктите. Завършва се с крем. Оставя се в хладилник за 2 часа, да стегне. 

Реже се и се гарнира с хайвер, листенца спанак и див лук. 

Идеалните палачинки

В какво се крие чарът на палачинките

Шоколадови палачинки за закуска

Сладко суши от палачинки

Дантелени палачинки

Пакетчета от палачинки

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти