Техника - Печене в хартия

Какво е En papillote

Техника - Печене в хартия
Снимка: Меню
0 от общо 0 гласа

En papillote е класическа готварска техника, при която по време на разцвета на френската висша кухня хартиеният пакет бива помпозно разтворен от келнера, като мощният облак от ароматни пари е обгръщал зашеметения от величието на представлението клиент.

Сега кулинарната театралност не е на мода и полуизпичането-полузадушаването на пара на риби или зеленчуци в хартия осигурява тяхното цялостно, балансирано и равномерно овкусяване с подправките, подбрани за ястието.

Вижте как Ивелина Иванова , шеф-готвач на списание "Меню", показва тази техника в няколко стъпки.
 
1. Квадратно парче хартия за печене се сгъва на две и се изрязва във форма на сърце.

2. Продуктите се слагат до сгъвката в средата на сърцето.

3. Сърцето се запечатва, като се започне от острия край с двоен подгъв с дължина 3-4 см и ширина 1 см.

4. По същия начин се правят още няколко двойни подгъва.

5. Последният подгъв се прави в най-горната част на сърцето.

6. Запечатано от всички страни, ястието е готово за печене.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти