Пилешко филе

С канапе от тиквички

Пилешко филе
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за четири порции):
4 бр. бяло пилешко филе
1/2 пресен ананас или такъв от компот
100 г прошуто
150-200 г кашкавал, пармезан, гауда или друго любимо сирене
100 мл сок от ананас или портокал
пипер меланж
сол на вкус
3-4 супени лъжици зехтин

За канапето от тиквички:
200 г киноа
500 мл вода
1 тиквичка
1 стрък пресен лук (нарязан на ситно)
3-4 супени лъжици зехтин
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото, ако филетата са по-едри - ги начукайте леко с подходящ инструмент и ги поръсете с пипер и сол. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие и запържете месото от всяка страна за 2 минути.

Прехвърлете филетата в глинен съд, подредете върху тях ананас, прошуто, кашкавал. Запечете месото в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.

Сварете киноата на умерен огън за 10 минути или докато поеме водата. Нарежете тиквичките на лентички, запържете ги за кратко с лука в нагорещен тиган със зехтин. Смесете тиквичките с киноата, добавете малко зехтин и подправете със сол и пипер по ваш вкус.

Наредете готовите пилешки филенца с кашкавал и ананас върху канапето от тиквички и киноа.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти