Вижте какво правят скандинавските жени, за да запазят кожата си перфектна

Непретенциозен подход и всеобхватно отношение към красотата – това са основните съвети и техники, които трябва да добавите към рутината си за красота, ако искате да си откраднете от тайните на скандинавките.

Освен Ингрид Бергман и Анита Екберг, има голям списък от невероятни и прекрасни дами, произхождащи от скандинавските страни. Красотата на скандинавските модели, актриси, певици и обикновени жени, които може да видите на улицата, са накарали мнозина по света да се запитат как да подражават на техния външен вид.

скандинавки
Снимка: iStock

Въпреки че имат привидно безгрижно отношение към красотата, момичетата от скандинавските държави са разумни и знаят какво правят, когато изграждат своята рутинна грижа за кожата.

Концепцията за скандинавска красота до голяма степен се основава на разбирането „по-малкото е повече“. Тази философия се простира от прости процедури за грижа за кожата, през здравословна диета до баланс между работа и личен живот.

Техният подход към красотата е холистичен и това е нещо, което можем да научин от тях. Тайната им за здравословен начин на живот е да търсят баланс във всичко, което правят.

скандинавки
Снимка: iStock

Скандинавските жени са доста естествени в своите идеали за красота. Те не искат да се прикриват с твърде много грим и са склонни да предпочитат външен вид, който е шик и свеж. Но без да изглежда, че са положили страшно много усилия за това.

Днес сме събрали най-добре пазените тайни за красота на скандинавките, които лесно можете да опитате още сега.

Хидратацията е важна
Един универсално препоръчван продукт и известен като единствената най-ефективна стъпка за постигане на блестяща кожа е овлажнителят. Скандинавските жени обаче не се спират на крем за лице, богат на керамиди, за да постигнат прочутия си тен. Вместо това те възприемат холистичен подход към хидратацията.

скандинавки
Снимка: iStock

Скандинавците може да са известни с това, че пият най-много кафе в света (което е дехидратираща напитка). Но скандинавските момичета постигат баланс и се хидратират отвътре, като пият много вода. Освен това се справят с проблема с дехидратацията отвън с хиалуронова киселина, кремове и седмични маски за лице.

Сезонна грижа за кожата
Тъй като през годината температурата се променя, нивата на влажност във въздуха също се колебаят. Затова скандинавската жена не се придържа към една и съща рутинна грижа за кожата през цялата година. Вместо това сменя продуктите си в зависимост от сезона. Сухите, студени зимни месеци водят до рязко намаляване на нивата на влага, което означава, че кожата ни може да се нуждае от малко повече овлажнители и серуми.

От друга страна, лятото бележи повишаване на влажността, което ни кара да се изпотяваме и може да увеличи омазняването на кожата, което обикновено изисква охлаждащи почистващи препарати. Без значение от сезона, единствената константа в арсенала за красота на скандинавската жена е добър SPF 30 или повече.

скандинавки
Снимка: iStock


Отпуснете се в сауната
Според финландска поговорка жената изглежда най-добре след сауна и ние сме склонни да се съгласим. От научна гледна точка, изследвания показват, че сауните могат да помогнат за регулиране на производството на себум (особено идеално за мазна или склонна към акне кожа) и нивото на pH в нашата кожа.

Въпреки че има малко проучвания за ползите от тях, сауните са известни с това, че увеличават кръвообращението, премахват стреса и премахват токсините от кожата. Имайте предвид, че ако страдате от розацея, това не важи за вас, тъй като топлината ще увеличи зачервяването и възпалението по кожата.

скандинавки
Снимка: iStock


Процедури за лице с ледена вода
Вероятно вече сте наясно, че най-доброто нещо за блестяща коса е да натопите косата си в студена вода в края на измиването. Това ефективно затваря кутикулите на косата и води до по-лъскави кичури. Е, скандинавските жени са се научили да използват студа.

Има много ползи от прилагането на ледена вода върху кожата: тя намалява възпалението, намалява подпухналостта, подобрява външния вид на тена на кожата, минимизира появата на разширени пори и подобрява повърхностните бръчки.

скандинавки
Снимка: iStock

Използването на леденостудена вода в сутрешните процедури помага за намаляване на признаците на подпухналост и възпаление, стяга порите и подобрява усвояването на продуктите за красота.

Красота отвътре навън
Скандинавската природа предлага изненадващ набор от суперхрани (не повече от тези, които и ние можем да намерим в България). Богатите на колаген морски дарове са основна храна на всяка трапеза, а боровинката e златна добавка към продуктите и в чиниите. Този малък плод съдържа четири пъти повече витамин С от един портокал.

скандинавки
Снимка: iStock

С продукти като тези, добавени както в храната, така и в кремовете за лице, не е чудно, че скандинавските жени са известни със своята красота. И всичко това се дължи не по-малко на скандинавската им диета.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти