Често забравяме за тях, а не трябва: съветите на дерматолозите при бръчки по шията

Вратът често е сред първите области, които показват видими признаци на стареене. За щастие, с помощта на няколко стратегии, които включват режим на грижа за кожата и нехирургични възможности за лечение, можете да помогнете за предотвратяване на набръчканата, отпусната кожа в тази зона и да поддържате врата си да изглежда освежен и млад за дълго време.

Ежедневните навици, които трябва да спазваме срещу бръчки по шията

Грижата за кожата на шията и намаляването на бръчките по шията е всъщност много проста. Трябва само да разширите режима си за грижа за кожата на лицето до шията с няколко допълнителни стъпки, които да не забравяте да изпълнявате.

♦ Измийте кожата на врата си с почистващ препарат и мицеларна вода, за да премахнете мръсотията и грима.

♦ Винаги носете слънцезащитен крем на врата си и нанасяйте отново на всеки два до четири часа, за да защитите кожата си и да избегнете бръчки в тази зона.

♦ Нанасяйте антиоксиданти като витамин С сутрин, за да озарите и овлажните кожата си, да я предпазите от свободните радикали и да помогнете за подобряване на бръчките по шията.

♦ Нанасяйте ретиноид през нощта, за да увеличите производството на колаген и да помогнете за лечение на бръчки по шията.

♦ Използвайте крем за шия, формулиран за лечение на деликатната кожа в тази зона. Тези продукти често са по-гъсти и включват съставки, които подпомагат производството на колаген и еластин.

♦ Помислете за някои козметични процедури, за да намалите линиите и бръчките по врата.

Когато говорим за актуалните методи в естетичната дерматология, екипът ни събира информация, която се надяваме да ви е от полза, за да се ориентирате. Въпреки това личната консултация с дерматолог или специалист в областта на естетичната медицина е силно препоръчителна, за да се подходи индивидуално към нуждите и спецификите на всяка Edna от вас.

бръчки
Снимка: iStock

Ролята на хидратацията и диетата в грижата за кожата на шията

Хидратацията и чистата диета поддържат кожата на цялото тяло здрава. Водата поддържа тялото ви хидратирано и съхранява еластичността на кожата. Обемът на водата в тялото намалява с възрастта, така че консумацията на повече вода е особено важно.

Здравословното хранене влияе върху външния вид на кожата ви. Плодовете, зеленчуците, включително листните, мазната риба, ядките и семената са богати на хранителни вещества храни, които поддържат кожата здрава. Преработените храни, пълни с консерванти и химикали, могат да причинят възпаления и преждевременно стареене. Ограничаването на консумацията на алкохол, намаляването на захарта и натрия, умереният прием на кофеин и фокусирането върху консумацията на най-питателните храни поддържа младостта на кожата ви.

бръчки
Снимка: iStock

Дерматологични процедури за бръчки по шията

Фракционна ревитализация на кожата: доставя прецизни микролъчи от лазерна светлина дълбоко в дермалната структура, за да стимулира естествения процес на оздравяване на тялото, което води до бърз растеж на здрава нова тъкан. 

Термаж: използва радиочестотна (RF) енергия за стимулиране на естественото и прогресивно производство на колаген в кожата. Тъй като нивата на колаген се повишават в дермалната структура, кожата на шията става по-стегната, по-гладка и по-млада.

Терми: доставя радиочестотна енергия чрез малка сонда, поставена под кожата, за да се насочи към вътрешните слоеве на кожата на шията и да помогне за лечение на бръчки и отпусната кожа. Нагрятата тъкан под кожата кара тялото да произвежда нов колаген, което води до по-стегната и гладка кожа на шията. Калибрираната и поддържана топлина на сондата осигурява безопасна и оптимална температура за по-бързо стягане на кожата и по-дълготрайни резултати.

ТермиСмуут: използва RF енергия, за да проникне в по-дълбоките слоеве на кожата. Контролираното и прецизно нагряване стимулира тялото да произвежда нов колаген, който помага за запълване на линии, бръчки и трапчинки. Кожата на шията става по-стегната и стегната с подобрена отпуснатост на кожата за по-младежки вид.

Ултерапи: третира отпуснатата кожа на лицето и шията чрез доставяне на ултразвукова енергия до по-дълбоките дермални слоеве. Той нежно загрява тъканта, като я кара да се свие и да задейства производството на колаген, за да създаде по-гладка и стегната кожа.

Пикоплюс: съчетава наносекундни и пикосекундни дължини на вълните с отлична прецизност и контрол на пулса за лечение на татуировки, пигментни белези по рождение и увиснала кожа на врата. Той подмладява кожата с по-малко процедури от устройствата с една дължина на вълната.

Тези 4 навика неусетно ви причиняват бръчки

Пикошур: използва по-кратки светлинни вълни, за да намали топлината, доставяна на кожата и да избегне увреждане на околната тъкан. Насърчава производството на нови колагенови и еластинови влакна, а процесът на обновяване на кожата елиминира стареенето на кожата на шията, за да разкрие нова, здрава кожа с подобрена текстура.

Genius терапия: стяга кожата на шията, като задейства естественото производство на колаген в по-дълбоките слоеве на кожата. Малки игли излъчват радиочестотна енергия, за да създадат контролирано увреждане на тъканите, за да стимулират обновяването на кожните клетки, което води до по-стегната, по-гладка и по-млада кожа.

Широколентова светлинна терапия (BBL): използва светлинна енергия за подмладяване на кожата. Неговата широкоспектърна светлина прониква дълбоко в кожата, за да стимулира обновяването на колагена. Като насърчава растежа на здрави тъкани, BBL помага за изглаждане на фините линии на шията и бръчките, стяга отпуснатата кожа и намалява появата на други признаци на стареене.

Инжекционни филъри: запълват фините линии и бръчки, като същевременно добавят обем към хлътналите зони на шията. Филърите с хиалуронова киселина (HA) спомагат за изглаждане и поддържане на кожата на шията. За дълготрайно подобрение могат да се инжектират и колагенови стимулатори.

Ботокс: инжектира се в платизма мускула, за да го отслаби. Като се насочва към този мускул, който причинява появата на бръчки и линии, ботоксът може да помогне за създаването на по-гладка и по-стегната шия.

бръчки
Снимка: iStock

Промени в начина на живот и навиците за запазване еластичността на кожата на шията

Вашият начин на живот влияе върху вида на кожата с течение на времето. За да намалите и избегнете бръчките по шията и да запазите еластичността на кожата на врата си, практикувайте следните навици:

♦ Използвайте слънцезащитен крем с широк спектър и носете шапки с широка периферия за защита от слънцето.

♦ Избягвайте повтарящи се движения, като гледане надолу към телефона си, за да предотвратите „технически врат“ или бръчки по врата.

♦ Спрете да пушите.

♦ Спазвайте здравословна диета.

♦ Осигурете си качествен сън.

♦ Пийте достатъчно вода.

♦ Използвайте локални продукти против стареене, за да увеличите производството на колаген.

Тези 4 навика неусетно ви причиняват бръчки

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти