Тайните за красота на жените в Тайланд, които да си откраднем

Всичко в тайландските жени излъчва блестяща красота: сияйна кожа, дълга копринена коса, перфектни нокти. Е, няма как да не завиждаме поне малко на тези красиви дами.

И докато заслуга за тяхната невероятна кожа може да имат отличните им гени, то немалка роля играят и техните традиции и тайни в грижата за кожата. Затова решихме да ви ги разкрием и дори да ви предложим да си откраднете някоя от тях.

По-малко взискателна от корейската, тайландската рутина за красота включва някои неща, които са доста лесни за прилагане и следване. А ето и кои са те:

тайландки красота
Снимка: iStock

Правете си редовни масажи
Ако някога сте ходили на тайландски масаж, значи знаете защо се смята, че подобрява енергийния поток около тялото и наистина намалява напрежението. Масажът подпомага кръвообращението, което от своя страна прави кожата ви да изглежда страхотно и ви кара да се чувствате – и изглеждате, наистина отпочинали.

Куркума
Куркумата се счита за отличен скраб за лице в тайландския режим за красота. Тази полезна подправка помага на кожата да се усеща и изглежда свежа и ѝ придава сияен блясък. Нейните лечебни и антисептични свойства също я правят чудесна за лечение на акне и други кожни проблеми.

тайландки красота
Снимка: iStock

Добавете вода към малко куркума и го разбъркайте добре, за да направите паста. Разпределете тази смес по цялото лице и я втрийте добре за около 5 минути. Това ще придаде блясък на кожата ви и ще ви даде свеж вид. Подобна терапия също е добро решение за кожни възпаления и други кожни проблеми.

Кокосово масло
Кокосът е важна съставка в тайландската кухня и козметика. Кокосовото масло се използва като многофункционален продукт за лице, тяло и коса. Тайландките го използват за почти всички свои нужди в бюти рутината – почистване, овлажняване и дори грижа за очите. Вземете кокосов гел или масло и го разтрийте около очите и други сухи области на тялото, преди да си вземете душ. Това ще ви помогне да поддържате кожата си хидратирана.

Лимонена трева
Лимоновата трева или цимбопогон е многогодишно тревисто растение, използвано в азиатската и карибската кухня. Тя има лимонов аромат и може да се суши и смила на прах, както и да се използва прясна. Най-често се употребява в чайове, супи и кърита, като е подходяща и за птиче месо, риба, раци, миди и други морски дарове.

тайландки красота
Снимка: iStock

Лимонова трева е една от най-широко използваните съставки и в тайландската грижа за кожата. От ексфолирането на кожата до нейното детоксикиране, действието на лимонената трева е много важно за тайландките. Просто заложете на етерично масло или крем с лимонова трева и вижте как това ще балансира мазната кожа и ще допринесе за свиване на порите.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти