Не ги правете: 9 невинни грешки в грима, които всъщност ви състаряват

Гримът може да направи чудеса с външния ни вид, а оттам да ни помогне да се чувстваме по-уверени и свободни сред околните. Правилните продукти имат силата да маскират петна по кожата, кръгове под очите и да прикриват неприятни белези.

Ежедневният грим може да бъде полезен за временно прикриване на всички несъвършенства на лицето ви, но има някои несъзнателни и често допускани грешки в грима, които всъщност ви състаряват.

Ако се научите как да поставяте стратегически правилните продукти за грим, това може да засили младежкия блясък, който вероятно ви липсва. Не е необходимо да бъдете професионален гримьор, за да последвате някои съвети, за да изглежда лицето ви с 10 години по-младо.

Помнете първо, че когато става въпрос за грим, важи правилото, че по-малкото е повече. Поставянето на правилното количество грим, особено в зоната около очите, ще засили свежия блясък на лицето ви. Очите трябва да бъдат гримирани така, че да изглеждат по-изразителни и по-големи. Подчертаването им по грешен начин пък ще ги кара да изглеждат по-малки и ще придаде няколко години към излъчването ви.

Пренебрегването на естествените черти на лицето като веждите също може да накара някого да изглежда по-зрял за възрастта си. В галерията събрахме 8 грешки в гримирането, с които може би се състарявате, както и някои полезни съвети за следващия път, когато посегнете към козметиката си:

Грешките в грима, които всъщност ви състаряват (и какво да направите)

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти