Какъв точно е ефектът от мезотерапията върху лицето

В стремежа си към по-свежа и красива кожа, всяка жена има своите тайни оръжия, домашни маски и проверена козметика. За щастие не се налага да разчитаме само на това и все повече дами се доверяват на модерни и ефективни процедури, предлагани от реномирани козметични клиники.

Затова днес говорим за мезотерапията, която хидратира кожата в дълбочина, като същевременно я стяга, тонизира и помага за намаляване на фините линии и тъмните кръгове.

мезотерапия
Снимка: iStock

Мезотерапията е техника, която използва инжектиране на витамини, ензими, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина и растителни екстракти за подмладяване и стягане на кожата, както и премахване на излишните мазнини. Това значи, че кожата ви получава всички тези полезни компоненти, които по принцип присъстват в кремовете за лице.

Мишел Пистор, лекар от Франция, разработва техниката през 1952 г. Първоначално тя е била използвана за облекчаване на болката, но през годините придобива популярност в Съединените щати и други части на света. Днес това е процедура, която широко се използва в естетичната дерматология.

мезотерапия
Снимка: iStock

Пистор въвежда термина „мезотерапия“ в първата си публикация по темата в местно медицинско списание през 1958 г. Тя я определя като лечение на мезодермата – средния слой на кожата. Добре е да знаете, че съединителната тъкан на тялото (сухожилия, колаген и мускули), произлиза от мезодермата.

Затова и ползите и ефектите от мезотерапията са много, а ето и най-важните от тях:

  • премахване на мазнините в области като стомаха, бедрата, задните части, бедрата, краката, ръцете и лицето;
  • намаляване на целулита;
  • изглаждане на бръчките и фините линии;
  • стягане на отпуснатата кожа;
  • изсветляване на пигментирана кожа, мелазма;
  • лечение на акне;
  • лечение на алопеция, състояние, което причинява загуба на коса.

Най-популярна е мезотерапията за лице, а най-често се третират зоните около очите и шията.

мезотерапия
Снимка: iStock

Техниката използва много фини игли за извършване на серия от инжекции в средния слой (мезодерма) на кожата, директно над или близо до засегнатите места. Идеята на мезотерапията е, че тя коригира основни проблеми като лошо кръвообращение и възпаление, които причиняват увреждане на кожата.

Не е задължително да посетите клиника по естетична дерматология само при видим проблем и след определена възраст. Мезотерапията е подходящ метод за всеки, който иска бърза и качествена хидратация, превенция срещу появата на бръчки и по-добра еластичност на кожата.

Няма стандартна формула за веществата, които се инжектират при мезотерапията. В зависимост от лекуваното състояние трябва да се заложи на правилните лекарства, точните техники и броя на сесиите.

мезотерапия
Снимка: iStock

Лекарите използват много различни решения, като най-доброто за вас може да бъде взето единствено от специалист. Ако обмисляте да се подложите на процедурите, със сигурност е важно да заложите на доказана клиника с добри препоръки от други жени, които са я посещавали.

Вероятно ще ви трябват няколко сеанса по мезотерапия, за да получите желания ефект. Затова трябва да очаквате да се върнете в лекарския кабинет между 3 и 15 пъти, но всички зависи от целта ви, проблемите по кожата и мнението на специалистите.

Едно от основните предимства на мезотерапията е, че това е нехирургична процедура, която включва минимално време за възстановяване. Много хора веднага се връщат към обичайните си дейности. Други може да се наложи да си вземат почивен ден поради подуване и болка на местата, които са били инжектирани.

А ако продължавате да търсите начини за подмладяване на кожата, вижте във видеото горе какво представлява йогата за лице. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти