Какво правят жените в Корея, за да изглеждат толкова свежи

Когато искаме да сме нащрек за новите тенденции в красотата, ние се обръщаме към Корея. BB кремове, маски и терапии - изобилието е пълно. Корейците винаги са с красиви и с чисти кожи, което е мечтата на всяка дама.

Ние решихме да разкрием тайните за грижата за кожата и грима, на които разчитат. Да започваме!

1. Лепенки за пъпки

Що се отнася до грижата за кожата, корейските жени използват лепенки с оризов екстракт, витамин С и женско биле, както и ексфолианти. За упоритите тъмни петна те посещават дерматолози, които ги отстраняват с лазери.

корея
Снимка: iStock

2. Дълбоко почистване преди нанасяне на грим

Дълбокото почистване е ключова част от корейската грижа за кожата. Това е процес в две стъпки, който включва измиване на лицето с почистващи препарати на маслена и на водна основа.

Почистването е важно, защото излишните мазнина, мръсотия и бактерии по кожата ви могат да доведат до преждевременно стареене, тъмни петна и пъпки. Изключително важно е да поддържате кожата си чиста. Без чиста основа гримът също няма да изглежда добре.

3. Шийт маски за хидратация

С екслузивните си свойства шийт маската улавя влагата на кожата, което ѝ помага да остане хидратирана и подобрява външния вид на фините линии.

Шийт маските, комбинирани с хидратиращ крем, помагат да се постигне сияен блясък.

корея
Снимка: iStock

4. Маслото за лице + праймър

Ако имате суха кожа, опитайте да смесите масло или серум за лице с основата за грим. Това не само ще помогне да нанесете грима по-лесно, но също така ще получите бляскав завършек.

5. Инвестирайте в по-сериозна рутинна грижа за кожата

Наясно сме, че може да изглежда малко скъпо, но си струва инвестицията на време и пари. Повечето хора просто се придържат към измиване на лицето и хидратация. Никога обаче не пренебрегвайте важността на стъпки като ексфолиране и тонизиране.

В корейската грижа за кожата тоникът се използва след почистване, за да се балансира нивото на рН на кожата. След това може да се приложи серум, след което хидратиращ продукт и накрая слънцезащита.

корея
Снимка: iStock

6. Потупващи, а не търкащи движения

Препоръчително е да нанасяте продукти с нежни потупващи движения, вместо с втриващи. Усещането е много приятно и може да се възприеме дори като вид масаж и терапия.

7. Продукти с охлювен муцин

За непосветените, муцинът е слузта, отделена от охлювите, когато са стресирани (така че не е за вегани). Това е популярен продукт в корейската грижа за кожата, тъй като съдържа съставки, които хидратират и изглаждат кожата.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти