Микронидлинг за по-красива кожа: всичко, което трябва да знаете

микронидлинг
Снимка: iStock

Докато технологиите във всички сфери на живота се развиват и се появяват все по-модерни техники в грижата за красотата, микронидлингът се очертава като революционна процедура, обещаваща подмладяване на кожата и справяне с безброй дерматологични проблеми.

Тази минимално инвазивна техника включва използването на фини игли за създаване на контролирани микронаранявания по повърхността на кожата. Те стимулират естествения процес на оздравяване на тялото и насърчават производството на колаген и еластин.

Ако още не сте запознати с темата, предстои да ви разкрием тънкостите на микроиглинга, ползите от него и защо се е превърнал в чудесно решение за хора, които искат да подобрят здравето и външния вид на кожата си.

микронидлинг
Снимка: iStock

Микронидлингът, известен още като терапия за индукция на колаген, като включва използването на специализирано устройство, оборудвано с малки игли, които създават микроубождания в кожата.

Контролираните наранявания предизвикват оздравителната реакция на тялото, стимулирайки производството на колаген и еластин – два основни протеина, отговорни за поддържането на еластичността и структурата на кожата.

Процедурата може да се извърши от дерматолози или дори с помощта на домашни дермаролери, въпреки че професионалните техники обикновено предлагат по-прецизни и ефективни резултати.

Когато говорим за актуалните методи в естетичната дерматология, екипът ни събира информация, която се надяваме да ви е от полза, за да се ориентирате. Въпреки това личната консултация с дерматолог или специалист в областта на естетичната медицина е силно препоръчителна, за да се подходи индивидуално към нуждите и спецификите на всяка Edna от вас.

Лекарите могат да изберат точната дълбочина, която е най-добра за типа и състоянието на кожата на всеки пациент и да достигнат дълбочина до 3,5 милиметра на стъпки от 0,1 милиметра – нещо никое друго устройство не може.

микронидлинг
Снимка: iStock


Предимства на микронидлинга

Производство на колаген

Едно от основните предимства на микронидлинга е способността му да стимулира производството на колаген. Колагенът е от решаващо значение за поддържане на кожата ви стегната, за намаляване на фините линии и постигане на по-младежки тен. С напредването на възрастта производството на колаген естествено намалява, което прави микронидлинга ефективно решение за противодействие на този процес.

Подобрена текстура и тон на кожата

Процедурата действа благоприятно върху различни проблеми по кожата, включително неравномерната ѝ текстура и тон. Процедурата помага да се сведат до минимум белезите от акне, увреждането от слънцето и хиперпигментацията. Всичко това води до по-гладък и равномерен тен на кожата.

Намаляване на бръчките и фините линии

Чрез насърчаване на синтеза на колаген и еластин, микронидлингът помага за намаляване на появата на бръчки и фини линии. Следователно редовните сесии могат да допринесат за по-младежки и освежен вид.

Още процедури за грижа за кожата и помладяване вижте тук >> За по-свежа и красива кожа: 10 алтернативи на ботокса, които имат страхотен ефект

Подобрена абсорбция на продукти за кожата

Микронараняванията, създадени по време на микроиглата, подобряват усвояването на продуктите за грижа за кожата. Това означава, че локалните серуми и кремове се абсорбират по-ефективно в по-дълбоките слоеве на кожата, увеличавайки максимално ползите от тях.

Минимално инвазивен метод и бързо възстановяване

Това представлява минимално инвазивна процедура и съответно не е необходим престой в болница. За разлика от по-агресивните лечения, микронидлингът позволява на хората да се върнат към ежедневните си дейности относително бързо, което го прави удобен вариант за дами с натоварен график.

микронидлинг
Снимка: iStock


Процесът на микронидлинга обикновено включва няколко стъпки:

Консултация

Преди процедурата проведете консултация със специалист по грижа за кожата, който да оцени индивидуалните ви проблеми с кожата, медицинската история и пригодността ви за микроигли.

Подготовка

Ако използвате някакво интензивно локално лечение, препоръчително е да преустановите употребата няколко дни преди лечението с микроигли. В допълнение към почистеното и тонизирано лице, вие също трябва да избягвате използването на ретинол поне 48 часа преди и да избягвате пряко излагане на слънце за около три дни преди и три дни след това. Кожата се почиства и може да се нанесе обезболяващ крем, за да се осигури комфорта ви на процедурата. Добре е да не използвате никакви агресивни киселини в рамките на седмицата след процедурата.

микронидлинг
Снимка: iStock

Лечение с микроигли

С микронидлинг устройството се работи върху кожата, като се създават контролираните микронаранявания. Дълбочината на иглите се регулира въз основа на специфичните кожни проблеми, които има пациентът.

Грижа след лечението

След процедурата кожата може да изглежда леко зачервена или подута, което изглежда като леко слънчево изгаряне. Специалистите по грижа за кожата обикновено препоръчват специфична грижа след третирането, включително използването на нежни почистващи продукти и овлажнители.

микронидлинг
Снимка: iStock

Много важно е да заложите на реномирана клиника, защото когато процедурата не е извършена правилно, съществуват сериозни рискове като инфекции, белези, хиперпигментация и синини.

Микронидлингът с право заслужи своето място в най-горещите бюти трендове за 2023 г. като модерна процедура, предлагаща много предимства за тези, които искат да подобрят здравето и външния вид на кожата си.

Тъй като нови процедури и техники в грижата за кожата продължават да се появяват и развиват, микронидлингът се откроява като универсален и ефективен вариант, разкриващ красотата, която се крие под повърхността на кожата ви.

Преди да се подложите на каквато и да е процедура, препоръчително е да се консултирате с квалифициран дерматолог или специалист по грижа за кожата, за да сте сигурни, че лечението е съобразено с индивидуалните ви нужди и тип кожа и подхождате безопасно и адекватно към терапията.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти