Мъжете, за които червеният килим не е скучно място: Джейк Джиленхол

Джейк Джиленхол колаж
Снимка: Getty

Изборът на официално облекло при мъжете може и да е скучна задача в сравнение със ситуацията при дамите - това започваме да осъзнаваме някъде още покрай абитуриентския си бал.

Малко знаменитости от мъжки пол получават въпрос на червения килим за това какво носят, а и разнообразието при тях обикновено не е голямо. Има обаче няколко имена, които превръщат тази територия в също толкова вълнуваща за очите, колкото и женската половина от звездния небосклон има заслуга.

След като разгледахме най-запомнящите се моменти на Джаред Лето и Тимати Шаламе, идва ред на Джейк Джиленхол, за когото новият му филм „Линейката“ се оказа добър повод актьорът да демонстрира вкус на червения килим.

При една бърза проверка на архивите установяваме обаче, че едва през последните четири години Джиленхол се осмелява да експериментира с цветове.

Докато черният костюм с бяла риза присъства най-често в гардероба му за събития в началото на неговата кариера, разнообразяван тук-там от по-небрежни решения в зелено и кафяво, по-голямата трансформация започва някъде около това съчетание, носено за събитие на Cartier през 2018 г.

Джейк Джиленхол
Снимка: Getty

Прехвърляме времето година по-късно до промотирането на „Спайдърмен: Далеч от дома“, за да обърнем внимание на една от любимите ни визии от този период: костюм на Paul Smith в синьо, неочаквано добре комбиниран със зелен пуловер Lanvin.

Синьото му отива: Джейк Джиленхол на премиерата на „Спайдърмен: Далеч от дома“ през 2019 г.

Следващо подред попадение е монохромната визия на актьора за Филмовия фестивал във Венеция през 2021. Идеален за преходния сезон, костюмът Valentino в цвят слонова кост и бяла риза създават минималистична елегантност, с която няма как да се сгреши.

Елегантен в бяло: Джейк Джиленхол на Филмовия фестивал във Венеция, 2021 г.

Изглежда, че Джиленхол е от мъжете, които не се притесняват да облекат розово, и доказателството е светлото съчетание от костюм, риза и сатенен пояс от Prada. На него актьорът заложи, за да се появи на наградите „Тони“ през 2021 г.

Джейк Джиленхол в розово за наградите „Тони“, 2021 г.

За подкрепи режисьорския дебют на сестра си Маги Джиленхол, Джейк присъства на премиерата на „Изгубената дъщеря“ на Нюйоркския филмов фестивал, облечен в зелен кадифен костюм на Bottega Veneta. Този негова стилна поява ни е още по-любима заради приликата с визията на Маги, чиято тъмносиня рокля Fendi също бе от кадифе.

Джейк Джиленхол в зелено кадифе на Нюйоркския филмов фестивал, 2021 г.

Следващ син момент в гардероба на Джейк дойде с лондонската премиера на „Линейката“. Изборът му на сако Dolce&Gabbana си похожда със синия килим за събитието, като под връхната му дреха виждаме разноцветна риза и светло поло. Визията му е завършена от панталон на райе и обувки в тъмни тонове.

Джейк Джиленхол е стилен в синьо на британската премиера на „Линейката“

Многоцветната риза, допълнена този път от тъмносиня блуза, отново е елемент и при появата му за премиерата на филма в Мадрид. Там Джиленхол облече костюм в топъл кафяв нюанс.

Мадрид го обича: Джейк Джиленхол очарова на испанската премиера на „Линейката“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти