Мъжете, за които червеният килим не е скучно място: Тимъти Шаламе

Днес актьорът Тимъти Шаламе става на 26 години!

Изборът на официално облекло при мъжете може и да е скучна задача в сравнение със ситуацията при дамите - това започваме да осъзнаваме някъде още покрай абитуриентския си бал.

Малко знаменитости от мъжки пол получават въпрос на червения килим за това какво носят, а и разнообразието при тях обикновено не е голямо. Има обаче няколко имена, които превръщат тази територия в също толкова вълнуваща за очите, колкото и женската половина от звездния небосклон има заслуга.

Мъжете, за които червеният килим не е скучно място: Джаред Лето

След като вече разгледахме най-запомнящите се моменти на Джаред Лето, обръщаме поглед и към Тимъти Шаламе, за когото 2021 г. беше една от най-успешните му до момента, а той самият от известно време насам е смятан за един от най-добре облечените мъже в Холивуд.

За събития, свързани с новия му филм „Дюн“, 25-годишният актьор заложи на визии в черно - но нека този предостатъно използван цвят не ви заблуждава, че изборът му е скучен – точно обратното.

На лондонската премиера Шаламе облече костюм на Alexander McQueen, разчупен благодарение на детайлите с ципове, които придават леко футуристичен вид.

В същия дух, най-вече заради пайетите, беше и съчетанието с марка Haider Ackermann. С него Шаламе се появи на Филмовия фестивал във Венеция същата година.

Вижте тези визии в галерията тук:

Тимъти Шаламе на червения килим за „Дюн“

В Кан по-рано през 2021 г. Тимъти се отличи сред тълпата в сребрист смокинг Tom Ford и светли боти на същата марка. Този негов избор напомня на друг светъл костюм, който актьорът облече във Венеция през 2019 г. Визията от Haider Ackermann се определя като „полово флуидна“, най-вече заради копринената блуза, а силуетът и материята отново придават футуристично излъчване.

Вижте тези визии в галерията тук:

Тимъти Шаламе и две светли визии от гардероба му

Някои нюанси, считани за женствени, също не са чужди на неговия гардероб – Шаламе облече дънков костюм в бебешко розово през декември 2019 г., докато промотира „Малки жени“. Същият месец се появи и в цикламено за премиерата на филма в Париж. Вижте тези визии в галерията тук:

Розовите моменти на Тимъти Шаламе

Костюмите с принтове са може би най-отличителни за Тимъти Шаламе – или поне тези негови визии са най-запомнящи се. Един от най-пресните примери е част от пролетната колекция на Stella McCartney за 2022 г. Моделът, носен в Лондон по време на турнето за „Дюн“, на пръв поглед изглежда, че украсен с флорални мотиви, които всъщност се оказват във формата на гъби.

Друго страхотно попадение е костюм от курортната колекция на Alexander McQueen за 2019 г., който прилича на произведение на изкуството. Него актьорът избра да облече за наградите „Изборът на критиците“ през същата година, а черният костюм Haider Ackermann за Филмовия фестивал в Торонто доказва как един контрастен елемент може да изведе дрехата на следващо ниво. Вижте тези визии в галерията тук:

3 костюма за „Оскар“ на Тимъти Шаламе

Тимъти умее да носи и червено с увереност – доказва го костюмът от лосанджелиската премиера на филма “Beautiful Boy” през 2018 г. Моделът на Louis Vuitton е съчетан с блуза в същата гама и бели маратонки, които се вписват учудващо добре във визията.

Първият път, когато Шаламе се появява в този цвят, е на наградите „Готам“ през 2017 г., а изборът му е кадифен костюм Berluti в бургундско червено. Вижте тези визии в галерията тук:

Тимъти Шаламе в червено

Разнообразието продължава със зелено, като впечатление ни правят три момента. Семплият силует на костюма Gucci, с който актьорът се появи през 2018 г. на традиционен обяд, организиран от Американската филмова академия - същият модел Шаламе облече и за вечер на изданието Hollywood Reporter, посветена на номинараните за „Оскар“ през същата година.

Макар и да не изпъква толкова добре в съчетание с черен панталон, кадифеното сако Haider Ackermann е чудесно попадение, което открадна вниманието по време на парти на Entertainment Weekly през същия сезон на наградите.

Зеленото в гардеробата на Тимъти Шаламе

На синия цвят също е отредено място в гардероба на Шаламе. Костюм на Tom Ford в тази гама той облече за парижката премиера на „Дюн“. На марката Berluti той заложи с костюм в наситено синьо за наградите на Лондонския филмов кръг на критиците. Че този цвят му отива, стана ясно още му през 2017 г., когато той облече модел от тогавашната есенна колекция на Calvin Klein за премиерата на „Призови ме с твоето име“ в Торонто.

Тимъти Шаламе: синьото му отива

Още мода от 2021:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти