Без дънки след 30 и дълга коса след 40: законите на модната икона Каролина Ерера

Вероятно сте чували максимата "Не е важно на колко си, а на колко се чувстваш". Тя звучи прекрасно, подкрепяме я и се придържаме към нея. В света на модата и по-конкретно на висшата мода обаче, нещата стоят по малко по-различен и не толкова приемащ и приповдигнат начин. 

Дизайнерката Каролина Ерера предизвика разгорещен дебат в модната индустрия със смелото си твърдение, че носенето на дънки след 30-годишна възраст и поддържането на дълга коса след 40-годишна възраст са израз на голяма безвкусица. 

Ето кои са най-красивите грим визии от Оскарите

Известната с елегантните си модели и аристократичен стил модна икона разпали страстна дискусия за това кои са подходящите за всяка възраст дрехи и какво е значението на личния почерк в облеклото.

Съветите за стил на Ерера могат да ви се струват крайни и дори абсолютно дискриминиращи, но истината е, че тя е човек със силен авторитет в модните среди, на който можеш да се довериш по отношение на визията си.

Венецуелската дизайнерка излъчва неповторима елегантност и грация без усилие, които са я превърнали в ходещо въплъщение на нейната едноименна модна марка вече повече от три десетилетия. Нейното забележително пътешествие към върха на силно конкурентната модна индустрия започва с лансирането на марката ѝ в Ню Йорк.

Сега Каролина има забележителна модна колекция, булчинска линия, изискани парфюми и аксесоари. С множество магазини по целия свят, бизнесът ѝ генерира приходи в размер на милиарди долари всяка година.

Червилото е любимият ви грим продукт: какво казват психолозите за това

Каролина е категорична, че нищо не състарява жената повече от това да се преструва на по-млада. Тя подчертава важността на това да се грижим за личния си стил след достигането до определена възраст:

"Не вярвам в тенденциите, защото тенденциите те карат да изглеждаш така, сякаш носиш униформа. Появява се някаква дреха - и изведнъж всички изглеждат еднакво."

Каролина Херера
Снимка: Getty

Ето какво още има да казва дизайнерката на по-зрелите дами: "Никога не носете минижуп. Минижупът е за млади момичета. Що се отнася до бикините, аз ги оставих, когато бях в края на 40-те началото на 50-те години".

Тя също така смята, че носенето на дънки след 30 години "не изглежда добре", което предизвика доста бурна реакция от страна на колегите ѝ в бранша.

Дрехи, които правят всяка жена по-сексапилна на мига

Освен това Каролина смята, че жените над 40 години трябва да имат къси прически, защото в противен случай изглеждат "сякаш нямат вкус". Тя пояснява:

"Жената трябва да остарява грациозно, а не да се опитва да бъде на възраст, на която не е, защото в противен случай ще изглежда нелепо. Виждам много жени на улицата и отзад изглеждат прекрасно с дългите си коси и късите си поли. Но когато се обърнат - нещата не стоят по този начин!"

каролина херера
Снимка: Getty Images / Gulliver

Въпреки че Каролина съветва жените да не си пускат дълга коса след като навършат 40, знаменитости като Джей Ло, Никол Кидман, Анджелина Джоли, а също и Хелън Мирън изглеждат зашеметяващо с дълга коса ни е някак трудно напълно да се съгласим с Ерера.

Все пак най-важното е да се чувствате добре в кожата си и в дрехите, които изразяват личния ви стил, а не да се интересувате какво имат да кажат другите за вида ви.

Тази рокля отива на всяка фигура и всяка възраст

 

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти