Защо го научаваме чак сега?! Тази рокля отива на всяка фигура и всяка възраст

fwef
Снимка: iStock

Досега все сме ви представяли статии от рода на „Какво трябва да има в гардероба си всяка жена над 30 години“, „Най-добрите модели бански за пухкави дами“, „Любимите дънки на ниските момичета“ и т.н. И все пак, забелязваме, че има един конкретен модел рокли, които присъстват във всички наши модни списъци и препоръки. Тя е подходяща за всеки повод, отива на всяка възраст и подчертава по особено фин и елегантен начин всеки дамски силует.

Много е вероятно вече да имате точно такъв модел във вашия гардероб, но ако все още не разполагате с него, непременно му дайте шанс при следващото голямо пазаруване!

В нашата галерия ви представяме различни интерпретации на edna разкошна класика – роклята с А-силует.

fwef
Снимка: iStock

Можете да я срещнете във всякакви цветове и форми, но това, което я отличава от всички останали, е силно изразената талия, подчертана с коланче, панделка или просто силно стеснен силует, и свободно падащата долна част, която подчертава фигурата ви точно толкова, колкото трябва.

Силуетът ѝ се доближава до формата на буквата „A“, откъдето идва и името ѝ. Неѝн създадел е Кристиан Диор, a годината е 1955-та:

3 години по-късно този силует е преработен и усъвършенстван от Ив Сен Лоран, за да го видим във вида, в който го познаваме днес.

И така, защо светът се влюбва толкова бързо и неспасяемо в този модел, който остава актуален и до днес, 60 години по-късно?

Причината е, че формата му създава усещането за съвършената фигура тип „пясъчен часовник“. С такава рокля по-пищните дами могат да скрият бедрата си под свободната пола и да подчертаят талията си, а по-атлетичните и стройни дами могат да добавят повече сексапил и елегантност в излъчването си. 

Тази рокля отива на всяка фигура и всяка възраст

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти