Любовната Игра: Вкусът на Победата или Игра на Нерви

Вкусът на Победата или Игра на Нерви
Снимка: Личен архив

Galia

Интересна и недотам често разяснявана тема, на която искам да си поговорим днес е нуждата от надпревара в любовната игра и стимулиращия вкус на преследването, който подслажда отношенията между мъжа и жената. Този толкова необходим ингредиент на всяка разумна връзка.

Устроени сме така, че да искаме да ни е интересно, увлекателно. Гледали сме много филми, в които събитията се развиват с магнетични съвпадения, любопитни разминавания, драматични обрати и разбира се, накрая удовлетворяваща развръзка. В избран интимен момент светлината пада меко върху героите, музиката влиза на точно време и всичко се случва с изчислен синхрон, за да се получи точно толкова приятно, колкото ни се иска да бъде и животът ни!

Така ли се случват обаче нещата наистина? И след всяка интересна игра ли има развръзка? Време е да погледнем нещата широко в очите.

Понякога малките трикове, които прилагаме, за да заинтригуваме партньра, са оправдани, те придават пикантност на една интересна история и подправят отворения край. Но има и случаи, в които всичко изглежда прекрасно, до момента, в който не настъпи неочаквана и напълно загадъчна пауза.

Днес ще разгледаме случая, в който потенциалният партньор дава всички сигнали за сериозно намерение, преследва те настоятелно с покани за вечеря, държи се галантно, проявява вкус, оценя детайлите в тоалета ти и като цяло те кара да се чувстваш великолепно - в дълъг разговор над блестяща чаша бяло вино, те разпитва за последната ти връзка, колко дълга е била, какъв тип е бил човекът, когото си дарила с чувствата си и т.н. Всичко това звучи прекрасно. И той е прекрасен - гледа те в очите, взима ръката ти, за да я подържи и с продължителен и красноречив поглед... почти те убеждава, че той е новият мъж на живота ти - прясно появил се и къде, по дяволите, е бил досега

"Наистина ли е възможно да е толкова хубаво!?"

Излизате седмица, две и точно когато сте почти сигурни, че нещата клонят към връзка, всичко изглежда повече от взаимно, а приятелите ви наоколо ви питат дали сте заедно, той изчезва. Да изчезва. Без следа.

Охладени страсти и една голяма въпросителна.

Въпросът е в следното. Казват, че жената не трябва да позволява на мъжа да я приема като нещо по-различно от награда, за която трябва да се бори. Да полага старание, усилие, да излиза извън своята зона на комфорт, за да може наистина, когато най-накрая тя предаде силата си и той я завладее, да изпита същата еуфорична радост, каквато ловците изпитват, при заветното окачане на трофея си на стената, след дълго преследване на целта.

Но къде е фината граница между това да държиш високо летвата и това да прегориш ястието, след като прекалено дълго го печеш, та дори и на бавен огън. Говоря символично.

В опит да разбера къде е истината, поговорих с мои приятелки, всяка от които имаше рaзличен опит с дължината на увертюрата и резултатите от играта на котка и мишка, в периода на ухажването.

Нека разгледаме някои от възможните причини при розови изгледи, нещата да не случат според очакванията ти:

Вариант А
Прекалено рано e да му повярваш
, (защото той определено ще се опита да ти завърти главата с току що свалени звезди, поръсени ефирно с небесен прах от Млечния път и гарнирани с безкрайно убедителната му ослепителна усмивка ), и да му споделиш, че чувствата ти са реципрочни. Това е нещото, което наистина може да ти направи лоша услуга, поне в първия месец, в който се виждате. Можеш да му загатваш, да се усмихваш, да му говориш с очи, да го целунеш нежно в отговор на чувствата си, но за Бога, не изричай заветните думи, защото това автоматично го превключва към фаза две.

Страх от обвързване. Невероятно колко дълбоко е скрит в нас, а особено в мъжа, този страх и колко бързо излиза наяве, когато флагът на кораба е бял и морето е тихо и спокойно. Сякаш балансът не е привичен в началния стадий на ухажването и ако всичко изглежда прекалено хубаво, за да е истина, то със сигурност мъжът ще предизвика изкуствено вълнение, за да види докъде се простира границата ти на търпимост, колко точно си хлътнала по него и какво точно може да му се размине. Очарователно, нали?

Вариант B
Да си прекалила с взискателността, и той да прецени в един момент от ранните ви срещи, че не си лъжица за неговата уста, и че не би могъл да ти осигури всичко онова, от което изглежда, че имаш нужда. Винаги в началото мъжът ще покаже най-доброто от себе си, но това не винаги означава, че той е такъв нон-стоп. Ако мъжът усети, че прави прекалено много усилия, за да се хареса, и това му струва скъпо като време, енергия, та дори и разходи, той е възможно да се оттегли в намеренията си към теб и да си остане с приятния спомен за красивите моменти, които сте прекарали заедно.

Изборът е твой, да прецениш дали искаш да свалиш гарда и да приемеш, по-малко от това което те кара да се чувстваш добре - като отношение, като такт, като загриженост и ниво на поведение, и да бъдеш с него, или пък напротив - да не правиш компромис със себе си и да гласуваш пас, за да дадеш възможност на някой друг, който пък притежава пълния набор от качества.

Вариант C
Да споменеш неразумно и с умиление за сватби, биологични часовници и др. , да се вгледаш в нечие дете наоколо или да въздъхнеш с надежда. Това е другата възможна причина мъжът още рано да забележи необходимостта ти от по-сериозно обвързване, за което може би не е готов.

Варинт D
Наистина да те харесва, но да не се е разделил в съзнанието си с някого, за когото все още мисли или към когото все още изпитва чувства. Понякога мъжът се старае да забрави предишната си любов и в това си намерение, започва да излиза с жени, но при стечение на обстоятелствата, в което вие си пасвате и нещата започват да се развиват добре, той получава объркване и има нужда от оттегляне за размисъл. Претегляне на чувствата, това е вътрешен диалог, който не може да бъде повлиян отвън, и е най-добре да му се даде време, но не забравяй да проявяваш интерес към него, за да му дадеш увереност, че действително има смисъл да се даде шанс на тази нова връзка.

Е, това бе накратко моят обзор в областта на фините чувства и различните причини, в случаи на внезапни и неочаквани технически паузи. Най-важното е, мили дами, да не се отдаваме прекалено бързо и да владеем доколкото е възможно чувствата си до момента, в който и той е вложил достатъчно усилия, за да си позволи да ви загуби.

Повече респект към собствения баланс, повече овладяна сила, което автоматично привлича отсрещния пол още повече.

Надявам се да са били полезни тези малки съвети, ще продължим следващия път!

Поздрави и целувки,

Galia

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти