Отворено писмо до Буги Барабата

Отворено писмо до Буги Барабата
Снимка: iStock

Буги,

Знам, че сега не ти е до четене на писма, понеже тъкмо си поръчал питието в някоя кръчма на небето или пък вече си говорите с останалите там горе и не ви е до мен, но искам да ти кажа, че можеше и да не избързваш толкова, пич... Сигурно ще се смееш на тия думи и ще си помислиш – кой е път този да ми говори такива работи?!

Едва ли ме помниш, но аз никога няма да те забравя. Бях тийнейджър, когато стажувах за няколко дена в Z ROCK и имах късмета ти да си ми ментор. Нямаш представа какво означаваше това за моята закърмена с рокендрол душа. Викам си – леле, това е Барабата! А ти – като една истинска легенда се движеше из студиото с бойна стъпка и пропукваше стените с твоя единствен по рода си глас. Глас на същински рок титан. От тия, които вече са на изчезване. Помня какво ми каза тогава: „Сега ще ти покажа набързо как стават нещата в радиото и да ходим да пием по бира.“ При което онемях, разбира се.

 

Нашият Буги тази нощ си отиде...Нямаме думи...съкрушени сме

Публикувахте от Z-Rock в Събота, 20 юли 2019 г.

За огромно съжаление светът се топи. Вчера – Спарки, днес – ти. Преди това още и още значими... Какво ще правим ние в тая скука, която остана тука?! Не биваше да ни изоставяте така! Имам чувството, че заедно с вас си тръгнаха и едни чисто човешки добродетели и качества, които все по-рядко биват възпитавани в съвременния човек. А и – по дяволите – какъв блус без вас?! Какъв рок?! Някак си всичко ще е различно оттук-нататък. Смотано. Тъпо. Гадно. Такива мисли ми идват.

От друга страна си спомням за твоя хумор. Хумор, който ни събуждаше и ни подтикваше към това да бъдем позитивни, да не пропиляваме още един ден в драми, а напротив – да дадем газ и да го живеем с двеста километра в час тоя живот. Не да съществуваме, а да живеем. Не едвам да избутваме дните, а да ги ценим наистина и въпреки трудното да можем да си оправим настроението сутрин и да застанем лице в лице с проблемите и радостите на новия ден.

r
Снимка: iStock

Знаеш ли, Буги? За такива като тебе, големият американски писател Норман Мейлър е казал следното: МЪЖАГИТЕ НЕ ТАНЦУВАТ. Написал е книга с това заглавие всъщност. Предполагам, че си я чел. И наистина е така – мъжагите не танцуват. Но пък ги помнят дълго. Завинаги, може би. Това понятие ми се вижда твърде абстрактно. Докато ти, Буги, бе конкретен. Конкретен в своето присъствие. Всички те обичаме. Това е, което има значение. Другото е прах във вятъра.

Сбогом, приятелю...

Още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти